Maskavā pazudīs Rīgas dzelzceļa stacija "Rižskij vokzal", Rīgas laukums un citi "rusofobisko" Baltijas valstu toponīmi, to vietā leposies čekistu slepkavu un spiegu vārdiĀrzemēs
Foto un virsraksts: JAUNS.LV

Maskavā pazudīs Rīgas dzelzceļa stacija "Rižskij vokzal", Rīgas laukums un citi "rusofobisko" Baltijas valstu toponīmi, to vietā leposies čekistu slepkavu un spiegu vārdi

Maskavā notiek "ideoloģiskā attīrīšana"

Krievijas pēdējā laikā pievērstā uzmanība "ideoloģiskajai attīrīšanai" ir saistīta ar lielāku centienu izskaust visus simbolus un toponīmus, kas saistīti ar kaimiņvalstīm, īpaši Baltijas valstīm. Aizvien aktīvāk tiek aktualizēts jautājums par to, kā izslēgt no Maskavas novada vārdus, kas atgādina par "rusofobiskajām" attiecībām ar tepat esošajām valstīm.

Sergejs Nariškins ierosina pārdēvēšanu

Krievijas Ārējās izlūkošanas dienesta vadītājs Sergejs Nariškins ir izteicis vēlmi panākt, lai Maskavā tiktu pārdēvēti vismaz 12 ielas, laukumi un citi objekti. Viņa ierosinātajā sarakstā ir iekļauta dzelzceļa stacija "Rižskij vokzal" un Rīgas laukums, kas ir simboli, kas stāsta par vēsturi un kulturālo mantojumu, kas ir kļuvis par mērķi Krievijas ideoloģijas cīņās.

Jauno toponīmu mērķis

Nariškina plāns paredz piešķirt jaunās nosaukumus šiem objektiem, kas saistīti ar padomju laika čekistiem un spiegiem. Pārdēvēšana ir ne tikai simboliska, bet arī sniedz iespēju nostiprināt un popularizēt Krievijas ideoloģiju, kas balstīta uz padomju varas mantojumu.

Reakcija no Baltijas valstīm

Baltijas valstis jau sen ir izteikušas bažas par Krievijas centieniem pārkarot vēsturi un izdzēst nacionālos simbolus. Šāda veida rīcība var radīt diplomātiskas spriedzes un vēl vairāk vairot neapmierinātību starp kaimiņvalstīm. Analītiķi uzskata, ka tas ir skaidrs signāls no Kremlis, ka viņi plāno turpināt pretestību pret visu, kas saistīts ar "rusofobiskajām" valstīm.

Kopsavilkums

Maskavā notiekošie pārdēvēšanas procesi atspoguļo Krievijas vadības vēlmi nostiprināt varu un ideoloģiju, apšaubot citu valstu vēsturisko un kulturālo identitāti. Tas ir ne tikai simbolisks žests, bet arī stratēģija, kas var radīt plašākas sekas reģiona stabilitātei un attiecībām starp Krieviju un Baltijas valstīm.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas