• 2024. gada 30. augusts 06:38
  • TV3
  • 10

Meteorologi izsludina brīdinājumu – šodien visā Latvijā gaidāms stiprs karstums

Stiprs karstums visā Latvijā

Meteorologi šodien izsludinājuši brīdinājumu par gaidāmo stipro karstumu, kas skars visu Latvijas teritoriju. Saskaņā ar sinoptiķu prognozēm, gaisa temperatūra paaugstināsies, un no plkst. 11 līdz 21 visā valstī būs spēkā dzeltenās pakāpes brīdinājums.

Ceļš uz augstāko temperatūru

Piektdienas rītā Latvijā temperatūra turpinās paaugstināties, pietuvojoties 30 grādu atzīmei. Tāpēc iedzīvotāji tiek aicināti pievērst uzmanību laika apstākļiem un izplānot savas aktivitātes atbilstoši. Stiprajā karstumā ir svarīgi ievērot piesardzību, jo ilgstoša uzturēšanās saulē var radīt veselības problēmas.

Ieteikumi iedzīvotājiem

Lai pasargātu sevi no karstuma, meteorologi rekomendē: - Izvairīties no tiešiem saules stariem, īpaši laikā, kad ultravioletā starojuma līmenis ir augstāks. - Lietot vieglu apģērbu, kas ļauj ādai elpot un pasargā no pārkaršanas. - Dzeriet daudz ūdens, lai uzturētu ķermeņa hidratāciju. - Plānojiet savu dienu, izvairoties no fiziskām aktivitātēm karstākajās stundās.

Sekojiet līdzi laika prognozēm

Meteorologi aicina iedzīvotājus sekot līdzi laika prognozēm un būt uzmanīgiem šajā karstajā laikā. Brīdinājumi un ieteikumi tiek regulāri atjaunināti, tādēļ ir svarīgi būt informētiem. Karstums, ja tas tiek pareizi pārvaldīts, var tikt izbaudīts, taču īpaša piesardzība ir jāievēro, lai izvairītos no nevēlamām sekām. Rūpējieties par sevi un saviem tuviniekiem!

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas