• 2024. gada 7. septembris 11:31
  • LA
  • 7

"Mūsu bankas vecus cilvēkus nemīl" – bijušais ministrs "aplauzies", bankā izjūtot diskrimināciju sava vecuma dēļ

Vladimira Makarova sašutums par diskrimināciju bankā

Bijušais Ministru kabineta loceklis, Vladimirs Makarovs, nesen publiski izteica savu sašutumu par diskrimināciju, ar kuru viņš saskāries bankā, mēģinot atvērt krājkontu savam mazbērnam. Makarovs, kurš iepriekš pildījis ekonomikas, labklājības, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra pienākumus, apgalvo, ka vecuma dēļ viņam ir liegta piekļuve šādām bankas pakalpojumiem.

Mūsdienu banku politika un senioru attieksme

Makarovs uzsver, ka šāda attieksme pret vecāka gadagājuma cilvēkiem ir ne tikai nepieņemama, bet arī ļoti nelabvēlīga viņu ikdienas dzīvē. Politiķis norāda, ka banku darbinieku attieksme pret senioriem ir kļuvusi raupja, un šāda prakse rada bažas par to, kā finanšu iestādes izvēlas apkalpot savus klientus. "Mūsu bankas vecus cilvēkus nemīl" - tā viņš raksturojis mūsdienu banku sniegtos pakalpojumus, piebilstot, ka tas ir memoriāls sociālās nevienlīdzības un diskriminācijas jautājumam.

Sociālā taisnīguma jautājums

Šis incidents ir izcēlis rūpīgas diskusijas par sociālo taisnīgumu Latvijā, īpaši senioru kopienā. Makarova gadījums ne tikai parāda individuālas problēmas, bet arī norāda uz plašākām tendencēm, kas, iespējams, ietekmē lielāku daļu sabiedrības. Sabiedriskās organizācijas un aktīvisti jau ir uzsākuši diskusijas par to, kā uzlabot piekļuvi banku pakalpojumiem senioriem, lai nodrošinātu, ka katrs klients tiek pienācīgi apkalpots.

Ainavas turpmākie soļi

Politiķis ir aicinājis kompetentās iestādes veikt izpēti par banku praksēm un attieksmi pret vecāka gadagājuma cilvēkiem. "Mums ir jāpārliecinās, ka visi Latvijas iedzīvotāji, neatkarīgi no vecuma, var pilnvērtīgi piedalīties ekonomikas procesos," uzsvēra Makarovs. Balstoties uz šiem notikumiem, sagaidāms, ka sekos papildu pasākumi, lai novērstu šādas situācijas nākotnē un veicinātu labvēlīgāku vidi visiem banku klientiem.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas