Mūžībā devies kādreizējais Latvijas hokeja izlases treneris Haralds Vasiļjevs
Sports
Foto un virsraksts: LSM
  • šodien 15:59
  • LSM
  • 5

Mūžībā devies kādreizējais Latvijas hokeja izlases treneris Haralds Vasiļjevs

Haralda Vasiļjeva iespaids Latvijas hokeja vēsturē

Šodien, 2024. gada 18. februārī, mūžībā devies Haralds Vasiļjevs, kurš ilgus gadus bija ne tikai izcils hokeja spēlētājs, bet arī Latvijas hokeja izlases treneris. Viņa dzīves ceļš, kas aizsākās 1952. gadā, ir pilns ar nozīmīgiem sasniegumiem un atmiņām, kas paliks mūžīgi Latvijas hokeja vēsturē. Vasiļjevs bija ne tikai talantīgs treners, bet arī mentors jaunajiem spēlētājiem, kuriem sniedza iespēju sasniegt savu potenciālu.

Atbalsts un līdzjūtība ģimenei

Latvijas Hokeja federācija izsaka visdziļāko līdzjūtību Haralda Vasiļjeva ģimenei, draugiem un kopējai hokeja saimei. Viņa pēdējais ceļojums ir liela zaudējums visai hokeja sabiedrībai, kas ilgojas pēc viņa gudrības un pieredzes. Vasiļjevs spēja iedvesmot gan savus audzēkņus, gan kolēģus, un viņa devums Latvijas hokejam ir nenovērtējams.

Piemiņas pasākumi un godināšana

Arī nākamajās dienās ir plānoti piemiņas pasākumi, kuros hokeja cienītāji, bijušie kolēģi un draugi varēs atcerēties un godināt Haraldu Vasiļjevu. Par godu viņa mantojumam tiek rīkoti krustojumu turnīri, kuros piedalīsies jaunie hokejisti, kas varēs parādīt prasmes un talantu, ko viņš vienmēr atbalstījis. Nozīmīgs iezīmējums būs arī piemiņas spēle, kas tiks organizēta ar mērķi atzīmēt viņa sasniegumus un ietekmi uz Latvijas hokeja attīstību.

Atceroties leģendu

Haralda Vasiļjeva devums Latvijas hokejam būs neatņemama daļa no mūsu sporta vēstures. Viņa nesavtīgais darbs un aizrautība ir iedvesmojusi un turpinās iedvesmot nākamās paaudzes hokejistus. Latvija nevar aizmirst šīs leģendas, un tās atmiņa dzīvos viņa audzēkņos un ikvienā, kurš bijis saistīts ar hokeju šajā valstī. Mūžībā devies hokeja gigants, taču viņa mantojums nepazudīs.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas