Narkotiku ražotnē uzieta produkcija vismaz 400 miljonu eiro vērtībā (VIDEO)Kriminālziņas
Foto un virsraksts: VS
  • 2024. gada 10. oktobris 11:50
  • VS
  • 12

Narkotiku ražotnē uzieta produkcija vismaz 400 miljonu eiro vērtībā (VIDEO)

Video skaties šeit

Alūksnes pusē atklāta lielākā narkotiku ražotne Latvijā

Pagājušajā nedēļā Alūksnes pusē tika likvidēta lielākā narkotiku ražotne, kāda jebkad atklāta Latvijā. Valsts policija informēja, ka tajā atrasta produkcija vismaz 400 miljonu eiro vērtībā. Šis atklājums liecina par plaši izveidotu starptautisku noziedzīgu grupējumu, kas nodarbojas ar sintētisko narkotiku ražošanu.

Aizturēti astoņi grupas dalībnieki

Policija aizturējusi astoņus grupas dalībniekus, kuri ir vecumā no 24 līdz 35 gadiem. Starp aizturētajiem ir pieci Ukrainas pilsoņi, divi Polijas un viens Armēnijas pilsonis. Sešām personām kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums. Kriminālpārkāpuma izmeklēšanas laikā tika veikti septiņas kratīšanas vairākās Latvijas pilsētās.

Narkotiku ražošanas izmantošana un bīstamība

No laboratorijas izņemta vairāk nekā tonna gatavās produkcijas — sinteētiskās narkotikas klefedrona un vairāk nekā 38 000 litru ķīmisko šķidrumu, kas ir prekursori sintētisko narkotiku ražošanai. Valsts policijas eksperti brīdina, ka šīs narkotikas ir ļoti bīstamas un spēj radīt spēcīgu atkarību, tām ir plaša izmantotāja bāze, jo tās bieži lieto diskotēkās.

Starptautiskā saistība un nākotnes izmeklēšana

Valsts policijas vadība uzsvērusi, ka šī laboratorija, visticamāk, nav bijusi saistīta ar Latvijas iedzīvotājiem un izstrādātās narkotikas nav paredzētas vietējam tirgum, bet citām Eiropas valstīm. Izmeklēšana par grupējuma darbību turpinās, un policija strādā pie pierādījumu nostiprināšanas starptautiskā līmenī, iesaistoties Eiropas Policijas birojam.

Iepriekšējie atklājēji un tendences narkotiku ražošanā

Policija atzīmēja, ka šogad Latvijā tika atklātas vairākas narkotiku ražotnes, tostarp Alūksnes pusē un Latgalē, kas norāda uz pastāvīgu tendenci nelegāli ražot narkotikas. Salīdzinājumam, ik gadu tiek atklātas 3-5 marihuānas audzētavas, tomēr šī jaunākā ražotne ir piemērs plašākai problēmai, ar kuru jānodarbojas likumsargiem.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz VS portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas