Naudas atmazgātāji aizvien aktīvāk izmanto kriptovalūtas, liecina pētījumsFinanses
Foto un virsraksts: Delfi
  • 2024. gada 17. jūlijs 11:10
  • Delfi
  • 12

Naudas atmazgātāji aizvien aktīvāk izmanto kriptovalūtas, liecina pētījums

Naudas atmazgātāji izmanto kriptovalūtas

Pētījums, kas veikts "Chainalysis" uzņēmuma pētījums, liecina, ka naudas atmazgātāji aizvien aktīvāk izmanto kriptovalūtas nelegāli iegūtu līdzekļu legalizēšanai. Šāda prakse ir kļuvusi par biežu parādību visā pasaulē un ir sarūpējusi aizvien lielākas problēmas finanšu nozarē.

Augošais risks un sekas

Izmantojot kriptovalūtas, naudas atmazgātāji veic transakcijas, kas ir daudz grūtāk izsekojamas nekā tradicionālās naudas atmazgāšanas metodes. Tas palielina risku, ka noziedzīgie grupējumi un individuālie noziedznieki var netraucēti legalizēt savus nelegālos ieņēmumus un izvairīties no sodiem.

Iesanās regulētājos uzņēmumos

Lai cīnītos pret šo problēmu, ir nepieciešama labāka sadarbība starp kriptovalūtu biržām un regulējošajām iestādēm. Ir svarīgi veikt pasākumus, lai novērstu nelegālu darbību un aizsargātu finanšu sistēmu no potenciālajiem draudiem. Šis jaunais atklājums par naudas atmazgātāju aktīvo izmantošanu kriptovalūtas ir signāls, ka ir nepieciešami papildu pasākumi, lai nostiprinātu finanšu sistēmu un novērstu noziedzību no tās izmantošanas.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas