• 2024. gada 18. augusts 18:06
  • Delfi
  • 8

Nedēļa sāksies ar lietusgāzēm, bet turpmāk pārsvarā būs saulaina

Laika prognoze nākamai nedēļai

Nākamā nedēļa Latvijā sāksies ar pērkona lietusgāzēm, kas var radīt nepatīkamus apstākļus daudziem iedzīvotājiem. Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC) prognozē, ka pirmajās dienās laiks būs vēsāks un lietains, kas liecina par pavasara noskaņu ar mainīgiem laika apstākļiem.

Saulainas dienas gaidāmas pēc lietus

Tomēr nelabvēlīgie cuplicki pavisam drīz dos vietu patīkamām pārmaiņām. Sākot no trešdienas, laika apstākļi stabilizēsies, un gaidāms lielāks saulainu dienu skaits. Vēlākās dienās sagaidāms silts laiks, kas, protams, priecēs dārzkopjus un visus, kas plāno pavadīt laiku brīvā dabā.

Kā sagatavoties šādu laika apstākļu maiņām?

Lai gan piektdiena varētu iepriecināt ar sauli, iedzīvotājiem joprojām ieteicams sagatavoties lietusgāzēm nedēļas sākumā. Paņemiet līdzi lietussargus un ūdensnecaurlaidīgas jakas, lai pasargātu sevi no pēkšņiem laika apstākļu maiņām. Tāpat iesakām sekot līdzi laika prognozēm, lai būtu informēti par šīm izmaiņām.

Secinājums

Lai arī nākamās nedēļas sākums sola pērkona negaisus, vēlāk gaidāmās saulainās dienas noteikti pacels garastāvokli un ļaus baudīt iepriekšējā mēneša apkures sezonā uzkrāto enerģiju. Rūpīgi plānojiet savus darbus un izklaides, lai izbaudītu labvēlīgākos laikapstākļus, kas tuvākajās dienās solās atgriezties.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas