• 2024. gada 22. jūlijs 20:00
  • NRA
  • 21

Noskaidro: kas var notikt, ēdot jēlu vistas gaļu?

Ievads: Vistas gaļa pasaulē

Vistas gaļa ir viens no populārākajiem un visbiežāk patērētajiem gaļas veidiem pasaulē. Tās popularitāte ir saistīta ar vieglu sagatavošanu, pieejamību un daudzveidību, kādā to var pagatavot. Tomēr, neskatoties uz plašo patēriņu, daudzi cilvēki joprojām nav pilnībā informēti par riskiem, kas saistīti ar jēlas vistas gaļas ēšanu.

Kāpēc vistas gaļu nevar ēst jēlu?

Būtiskākais iemesls, kāpēc vistas gaļu nedrīkst ēst jēlu, ir iespēja inficēties ar bīstamām baktērijām, tostarp Salmonella un Campylobacter. Šīs baktērijas var viegli atrasties vistas gaļā, un to klātbūtne var izraisīt smagas pārtikas saindēšanās gadījumus. Pēc statistikas datiem, katru gadu tūkstošiem cilvēku saslimst no šīm infekcijām, un daži gadījumi var būt pat letāli.

Kādu veselības risku rada jēla vistas gaļa?

Ēdot jēlu vistas gaļu, pastāv liels risks saslimt ar dažādām slimībām, kuru simptomi var ietvert vemšanu, caureju, drudzi un vēdera sāpes. Salmonellas infekcija var izraisīt gastroenterītu, kas ir iekaisums kuņģī un zarnās. Campylobacter izraisa līdzīgus simptomus, bet to komplikācijas var būt smagākas, īpaši bērniem un vecāka gadagājuma cilvēkiem, kā arī cilvēkiem ar novājinātu imunitāti.

Kā pasargāt sevi no inficēšanās?

Lai samazinātu risku inficēties ar bīstamām baktērijām, ir svarīgi ievērot drošības pasākumus, gatavojot vistas gaļu. Vienmēr rūpīgi apstrādājiet gaļu, lietojot atsevišķus griešanas dēļus un nazis, lai novērstu baktēriju pārvietošanos uz citām pārtikas grupām. Tāpat ir svarīgi gatavot vistas gaļu līdz vismaz 75 grādu temperatūrai, lai iznīcinātu potenciālās baktērijas.

Nobeigums: Apzināta izvēle par vistas gaļas patēriņu

Apzinoties riskus, kas saistīti ar jēlas vistas gaļas ēšanu, cilvēki var pieņemt izsvērtākus lēmumus par savu diētu. Lai gan vistas gaļa ir veselīgs olbaltumvielu avots, tās pareiza sagatavošana ir nepieciešama, lai nodrošinātu drošību un veselību. Atcerieties, ka veselība ir visvērtīgākais dārgums, un ir vērts par to rūpēties!

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas