Novērsti 36 cilvēku mēģinājumi nelikumīgi šķērsot Latvijas – Baltkrievijas valsts robežuLatvijā
Foto un virsraksts: NRA
  • vakar 21:06
  • NRA
  • 3

Novērsti 36 cilvēku mēģinājumi nelikumīgi šķērsot Latvijas – Baltkrievijas valsts robežu

Robežsardzes veiksmīgā darbība

Trešdien, 16. oktobrī, Valsts robežsardzes amatpersonas veiksmīgi novērsa 36 cilvēku mēģinājumus nelikumīgi šķērsot Latvijas – Baltkrievijas valsts robežu. Šis notikums ir daļa no plašākas operācijas, kuras mērķis ir uzlabot valsts robežu drošību un aizsargāt Latvijas teritoriju no nelikumīgas migrācijas.

Statistika un šī gada dati

Šī gada laikā kopumā no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēti 4856 cilvēki. Šie skaitļi liecina par pastiprinātu uzmanību, ko Valsts robežsardze pievērš savai misijai, kā arī par pieaugošo migrācijas problēmu, kas skar ne tikai Latviju, bet arī citus Eiropas Savienības reģionus.

Migrācijas situācija reģionā

Pēdējos gados Lietuva un Polija, tāpat kā Latvija, ir saskārušās ar pieaugošām migrācijas plūsmām no Baltkrievijas puses. Daudzi migranti izvēlas šos maršrutus, cenšoties nokļūt Rietumeiropā. Valsts robežsardzei uzdevums ir ne tikai novērst nelikumīgu šķērsošanu, bet arī nodrošināt robežu drošību un stabilitāti valsts teritorijā.

Nākotnes izaicinājumi

Lai gan Valsts robežsardze ir panākusi ievērojamus sasniegumus, izaicinājumi turpina pastāvēt. Svarīgi ir ne tikai novērst nelikumīgu šķērsošanu, bet arī nodrošināt atbalstu dzīvotspējīgām patvēruma procedūrām un palīdzēt cilvēkiem, kuri patiešām meklē aizsardzību. Valsts iestādes pastāvīgi strādā pie risinājumiem, kas veicinātu gan drošību, gan cilvēktiesību ievērošanu mūsu valstī.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas