Pārbauda baumas par it kā bērniem paredzētām narkotikām konfekšu izskatāKriminālziņas
Foto un virsraksts: VS
  • aizvakar 15:38
  • VS
  • 8

Pārbauda baumas par it kā bērniem paredzētām narkotikām konfekšu izskatā

Baumas par bērniem paredzētām narkotikām

Valsts policija pašlaik veic izmeklēšanu par baumām, kas norāda uz it kā Rīgas skolēniem paredzētu narkotiku izplatīšanu, kas izskatās kā želejkonfektes. Informācija izplatījusies sociālajos medijos un saziņas vietnēs, radot bažas vecāku vidū. Policija ir pievērsusi uzmanību šiem ziņojumiem un aktīvi monitorē situāciju.

Policijas paziņojums

Policija ir norādījusi, ka līdz šim nav reģistrēts neviens notikums, kad bērnu starpā būtu notikusi narkotiku izplatīšana šādā formā. Valsts policija aicina vecākus un sabiedrību būt modriem un ziņot par jebkādiem reāliem gadījumiem, kas varētu liecināt par narkotiku vaižu klātbūtni.

Informācijas izplatīšana vecāku grupās

Informācija par iespējamo narkotiku izplatīšanu ir izplatījusies vairāku vecāku saziņas grupās, it īpaši no Rīgas Centra Humanitārās vidusskolas un Berģu Mūzikas un Mākslas pamatskolas. Šajās platformās tiek paustas nopietnas bažas par sekām, ko šāda veida narkotiku lietošana varētu radīt, pat apgalvojot, ka tās var būt letālas.

Aicinājums ziņot

Valsts policija aicina visus, kam ir informācija par šādām narkotikām vai kuru bērni ir saskārušies ar līdzīgām situācijām, nekavējoties ziņot policijai. Sabiedrības līdzdalība ir būtiska, lai novērstu iespējamus apdraudējumus bērnu drošībai.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz VS portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas