"Pļaujas svētki Ottesmuižā" aicina uz Vidzemes lauku sētas darbu darīšanu, dziedāšanu, dancošanu un andelēšanosPasākumi
Foto un virsraksts: TV3
  • 2024. gada 11. septembris 11:07
  • TV3
  • 10

"Pļaujas svētki Ottesmuižā" aicina uz Vidzemes lauku sētas darbu darīšanu, dziedāšanu, dancošanu un andelēšanos

Pļaujas svētki Ottesmuižā - Tradīciju svinēšana Alūksnē

Septembra vidū, tieši 14. datumā, Alūksnes novadā, Viktora Ķirpa Ates muzejā “Vidzemes lauku sēta” norisināsies gaidītie “Pļaujas svētki Ottesmuižā”. Šie svētki ir lieliska iespēja apmeklētājiem izjust Latvijas lauku dzīves tradīcijas, piedaloties dažādās aktivitātēs, kas iepazīstina ar lauku sētas ikdienu un svētku kultūru.

Vairāk nekā tikai svētki – darbs un izklaide

Svētku laikā apmeklētājiem būs iespēja iesaistīties lauku darbos, tādējādi izprotot laukstrādnieku ikdienas dzīvi. Būs iespēja ne tikai strādāt, bet arī dziedāt un dejot kopā ar citiem viesiem. Šī pasākuma mērķis ir atgādināt par lauku darba nozīmi un svinēt Latvijas dabas bagātību, kas ir galvenais lauku dzīves aspekts.

Atgriešanās pie tradīcijām

Pļaujas svētki vienmēr saista apmeklētājus ar Latvijas kultūras mantojumu. Dziesmas un dejas no Latvijas lauku reģioniem tiks atskaņotas un izpildītas gan profesionālu mākslinieku, gan vietējo iedzīvotāju izpildījumā. Apmeklētāji tiks aicināti piedalīties vecajās tradīcijās, kas saistītas ar ražas novākšanu un svinēšanu.

Pasākuma norises vieta un laiks

Atcerieties, ka svētki notiks 14. septembrī pulksten 11:00 Viktora Ķirpa Ates muzejā, kas atrodas skaistajā Alūksnes novadā, un tas ir ideāla vieta, kur apmeklētāji varēs piedzīvot apkārtējās dabas skaistumu un mācīties par Latvijas lauku dzīves īpatnībām.

Visi gaidīti uz svētkiem!

Ikviens, kuram patīk lauku dzīve, kultūra un kopā būšana, ir aicināts apmeklēt “Pļaujas svētkus Ottesmuižā”. Šī būs lieliska iespēja ne tikai baudīt lauku radīto, bet arī stiprināt kopienas garu un izprast mūsu saknes, kas ir tik svarīgas ikvienam latvietim. Nezaudējiet iespēju izbaudīt šo unikālo pieredzi!

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas