Rail Baltica parlamentārās izmeklēšanas komisija iztaujās Eiropas Revīzijas palātas pārstāvjusLatvijas ziņas
Foto un virsraksts: PRESS

Rail Baltica parlamentārās izmeklēšanas komisija iztaujās Eiropas Revīzijas palātas pārstāvjus

Parlamentārās izmeklēšanas komisijas darbs

Dzelzceļa projekta "Rail Baltica" parlamentārā izmeklēšanas komisija šodien, 15:00, plāno iztaujāt Eiropas Revīzijas palātas pārstāvjus. Šis solis ir nozīmīgs, ņemot vērā projekta stratēģisko nozīmi reģionā un tā ietekmi uz Latvijas infrastruktūras attīstību.

Eiropas Revīzijas palātas loma

Eiropas Revīzijas palāta (ERP) ir neatkarīga institūcija, kas atbild par Eiropas Savienības budžeta pārskatāmību un efektivitāti. Tās pārstāvji sniegs skaidrojumus par finansējuma izlietojumu un tā lietderību, kas ir būtiski "Rail Baltica" projekta ietvaros.

Komisijas mērķi un šīs iztaujāšanas nozīme

Parlamentārās izmeklēšanas komisijas galvenais mērķis ir noskaidrot, kā tiek izlietots Eiropas Savienības finansējums "Rail Baltica" projektā un vai nav novērojamas nepilnības vai nepareizas rīcības. Iztaujāšana dod iespēju komisijai iegūt svarīgu informāciju par projekta realizāciju no augsta ranga Eiropas iestādēm.

Sabiedrības interešu nodrošināšana

Šāda veida iztaujāšana ir būtiska, lai nodrošinātu lielāku caurskatāmību un atbildību attiecībā uz sabiedrības līdzekļu izmantošanu. Ir svarīgi, lai sabiedrība būtu informēta par to, kā notiek projekti, kuriem tiek piešķirts nozīmīgs finansējums, veidojot uzticību valsts institūcijām un to rīcībai.

Šodienas sēde būs nozīmīga ne tikai parlamentārā procesa ietvaros, bet arī kā signāls sabiedrībai par to, ka valsts institūcijas strādā, lai aizstāvētu valsts intereses un nodrošinātu, ka projekti tiek īstenoti atbilstoši noteiktajiem standartiem.


Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz PRESS portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas