Režisors Māris Maskalāns: Visi mēs piedzīvosim beigasZiņas
Foto un virsraksts: Diena

Režisors Māris Maskalāns: Visi mēs piedzīvosim beigas

Režisora Māra Maskalāna jaunā dokumentālā filma

Rīgas Starptautiskajā kinofestivālā, kas kļuvis par nozīmīgu notikumu Latvijas kultūras dzīvē, 22. oktobrī plkst. 18.30 kinoteātrī _Splendid Palace_ notiks dokumentālās filmas _Beigas_ pirmizrāde. Filma ir radīta pazīstamā režisora Māra Maskalāna, kurš ir ieguvis atzinību ne tikai Latvijā, bet arī starptautiski.

Centrā četras varoņi un viņu stāsti

Filma _Beigas_ ir emocionāls ceļojums, kurā skatītāji tiks iepazīstināti ar četriem ļoti atšķirīgiem varoņiem. Katra no viņu dzīves stāstiem atspoguļo unikālo pieredzi un iekšējos pārdzīvojumus, kas sakrājas visos cilvēku mūžos. Māris Maskalāns, izmantojot dokumentālā kino jaudas, spēj izcelt šo stāstu nozīmi, kā arī viņu attiecības ar nāvi un dzīves beigu neizbēgamību.

Filmas filozofija un vēstījums

Režisors uzsver, ka filma _Beigas_ nav tikai par fiziskā mūža beigu jēgu, bet arī par to, kā mēs piedzīvojam un saprotam savus mirkļus dzīvē. "Vissi mēs piedzīvosim beigas," saka Māris Maskalāns, aicinot skatītājus pārdomāt savus priekšstatus par dzīvi un nāvi. Filma rosinās emocijas un aicinās uz dziļām pārdomām par attiecībām, izvēlēm un laika nepārtrauktību.

Pirmizrāde kā kultūras notikums

Pirmizrāde kinoteātrī _Splendid Palace_ solās būt ne tikai māksliniecisks, bet arī sociāls notikums, kas pulcēs kino entuziastus, kritiķus un tos, kuriem tuvas jautājumi par dzīves vērtību. Rīgas Starptautiskais kinofestivāls šogad vēlreiz pierāda, ka piedāvā kvalitatīvu saturu un unikālas iespējas satikties ar māksliniekiem, tādējādi bagātinot mūsu kultūras telpu.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Diena portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas