Rīgas mērs: "Progresīvie" nometa varu mums pie kājām un aizmukaIntervijas
Foto un virsraksts: NRA
  • šodien 07:00
  • NRA
  • 4

Rīgas mērs: "Progresīvie" nometa varu mums pie kājām un aizmuka

Rīgas mērs par "Progresīvajiem": "Mums nometa varu pie kājām"

Rīgas mērs Vilnis Ķirsis (Jaunā Vienotība) nesen izteicies par situāciju, kas saistīta ar "Progresīvajiem". Saskaņā ar viņa teikto, šī politiskā partija ir atsaukusi savu atbalstu, atstājot Rīgas domi bez skaidras virzības uz priekšu. Ķirsis uzsvēra, ka šāda rīcība ir saniknojusi iedzīvotājus, kuri tagad jūtas apmaldījušies pilsētas vadībā.

Politiskā sadarbība un pilsētas attīstība

Ķirsis norādīja, ka sekmīga Rīgas mēra un valdības sadarbība ir būtiska pilsētas attīstībai. Bez stabilas un sadarbspējīgas administrācijas pilsētā ir grūti īstenot efektīvas reformas, kas nepieciešamas labvēlīgas dzīves vides radīšanai. Viņš apgalvoja, ka neskaidras politiskās attiecības var novest pie pilsētas problēmu saasināšanās.

Izlūkošanas misija atcelta

Rīgas mērs ir nolēmis, ka viņš nedosies izlūkos kopā ar bijušo Rīgas mēru Mārtiņu Staķi. Ķirsis uzsvēra, ka nav nepieciešams turpināt šīs attiecības, jo situācija ir mainījusies un pašreiz ir jābūt skaidrākai prioritāšu apzināšanai. Viņš pauda cerību, ka nākotnē būs iespējams izveidot stabilāku un efektīvāku sadarbību ar citām partijām.

Rīgas iekšpagalmu attīstība

Rīgas iekšpagalmu stāvoklis joprojām ir aktuāls jautājums. Ķirsis uzsvēra, ka nepieciešama aktīva rīcība, lai uzlabotu šādu vietu infrastruktūru, kas bieži vien ir novārtā atstātas. Pašvaldība jau strādā pie projektiem, kas vērsti uz iekšpagalmu revitalizāciju, lai padarītu tos pievilcīgākus un drošākus iedzīvotājiem.

Darbības, lai siltinātu namus

Runājot par Rīgas namu siltināšanas programmai, mērs apliecināja, ka process turpinās, taču ir nepieciešama intensīvāka sadarbība ar būvniecības nozares speciālistiem. Viņš uzsvēra, ka savlaicīgas un kvalitatīvas siltināšanas ir viens no galvenajiem faktoriem, lai nodrošinātu dzīvojamās ēkas ilgmūžību un iedzīvotāju komfortu.

Paneļu māju drošība

Attiecībā uz paneļu mājām Ķirsis norādīja, ka ir jāveic detalizēta situācijas analīze, lai novērstu potenciālās briesmas un sabrukuma riskus. Viņš uzsvēra, ka pašvaldībai ir pienākums saglabāt iedzīvotāju drošību, tādēļ jāturpina aktīvi strādāt pie tehnisko pārbaude un renovācijas projektiem. Šie jautājumi, ko izcēla Rīgas mērs, ir svarīgi, lai saprastu, kā pilsēta attīstās un kādas stratēģijas tiek īstenotas tās labklājības veicināšanai. Politiķu atbildīgā rīcība ir svarīga, lai nodrošinātu stabilu un ilgtspējīgu pilsētas attīstību.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas