Rinkēvičs: Putins sapņo par Krievijas impērijas atjaunošanuSabiedrība
Foto un virsraksts: VS
  • vakar 22:17
  • VS
  • 3

Rinkēvičs: Putins sapņo par Krievijas impērijas atjaunošanu

Rinkēviča brīdinājums par Krievijas impērijas atjaunošanu

Krievijas diktators Vladimirs Putins, kā apgalvo Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, sapņo par Krievijas impērijas atjaunošanu, ko nav iespējams īstenot bez Ukrainas. Šo viedokli Rinkēvičs pauda drošības un ārpolitikas forumā "Rīgas konference". Prezidents uzsvēra, ka Putina izteikumi par Padomju Savienības sabrukumu kā 20.gadsimta lielāko traģēdiju nav jāuztver kā blefs.

Putina stratēģija un NATO loma

Rinkēvičs norādīja, ka, lai gan Putins šobrīd militāri neplāno uzbrukt NATO dalībvalstīm, viņš pārbaudīs alianses spējas gadījumā, ja tā tiks uzskatīta par vāju. Ja NATO parādīsies spēcīga un izturīga, uzbrukums nebūs iespējams. Prezidenta viedoklis tādējādi ir skaidrs: alianses nostiprināšana ir kritiski svarīga.

Ukrainas dalība NATO un starptautiskā politika

Attiecībā uz Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska ieteikumu pievienoties NATO, Rinkēvičs atzīmēja, ka ir nepieciešama ne tikai uzaicinājumu saņemšana, bet arī plāns, kā Ukraina kļūs par pilntiesīgu alianses dalībvalsti. Prezidenta vārdi par 2008.gada Bukarestes samitu liecina par vēsturisku vilšanos, kas prasa rīcību.

ASV un Eiropas loma atbalstā Ukrainai

Atbildot uz jautājumu par to, ko darīt, ja ASV prezidents nolems pārtraukt atbalstu Ukrainai, Rinkēvičs izteica pārliecību, ka šī palīdzība netiks pārtraukta, taču norādīja uz nepieciešamību Eiropā darīt vairāk savās interesēs. Viņš uzsvēra, ka Eiropas aizsardzības nozarei jāuzlabo pašas spējās.

Dronu incidents Latvijas gaisā

Rinkēvičs komentēja arī nesen notikušo drona incidentu Latvijas teritorijā, piebilstot, ka ir jāuzlabo radaru pārklājums un jānovērš trūkumi. Valsts prezidents atzīmēja, ka NATO nepietiekami reaģē uz šiem incidentiem, un ir nepieciešama vienota pieeja gaisa aizsardzībā.

Apkopojums par "Rīgas konference"

"Rīgas konference" ir kļuvis par nozīmīgu diskusiju platformu drošības un ārpolitikas jautājumos Ziemeļeiropā, un tās uzmanības centrā šogad bija Eiropas drošības nākotne, sankciju ietekme uz Krievijas ekonomiku un citas būtiskas tēmas. Kopumā foruma dalībnieku skaits pārsniedz 600, un tas pierāda konferences augošo nozīmi starptautiskajā mērogā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz VS portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas