• 2024. gada 19. augusts 07:20
  • NRA
  • 7

Roberts Zīle: Eiropas kopējā katlā naudas nav pat militārajai mobilitātei

Roberts Zīle par Eiropas naudas ierobežojumiem

Lai gan Eiropas Savienība (ES) ir apņēmusies sniegt atbalstu Ukrainai pret Krievijas agresiju, Latvijas eiroparlamentārietis Roberts Zīle (Nacionālā apvienība) norāda, ka pat šobrīd, runājot par budžetu, Eiropas kopējā katlā naudas nav pietiekami ne tikai civilajiem, bet arī militārajiem projektiem. Īpaši tas attiecas uz militāro mobilitāti, kas ir būtiska, lai nodrošinātu drošību un efektīvu aizsardzību Eiropas teritorijā.

Eiropas Parlamenta reakcija uz Ukrainas ofensīvu

Zīle norāda, ka Eiropas Parlamentam (EP) jāizsaka stipra attieksme pret Ukrainas ofensiīvām, jo tās ir svarīgs solis ceļā uz valsts neatkarību un suverenitāti. EP deputātiem ir jāsaprot, ka Krievijas rīcība apdraud ne tikai Ukrainu, bet arī visu Eiropas drošību. Ir nepieciešama vienota un skaidra reakcija no Briseles puses, lai atbalstītu Ukrainu un apliecinātu Eiropas solidaritāti.

Attieksme pret Ungārijas premjeru Viktor Orbānu

Runājot par Ungārijas premjeru Viktor Orbānu, Zīle izsaka kritiku par viņa rīcību un to, kā viņš veicina Eiropas Savienības dalībvalstu nevienotību. Eiroparlamentārieši ir satraukti par Orbāna politisko virzību, kas bieži vien atšķiras no kopējām Eiropas vērtībām. Saskaņā ar Zīli, ir svarīgi izvirzīt jautājumus un pieprasīt skaidru bezdelīgu attieksmi pret šādiem darījumiem, kas apdraud ES vienotību.

Krištopana un Staķa loma

Intervijās Zīle minēja, ka dažiem politiskajiem līderiem, kā piemēram, Andrim Krištopanam, ir nepieciešama skaidra pozīcija par Eiropas jautājumiem, kas "prasās" pēc uzmanības. Savukārt par Rīgas mēru Mārtiņu Staķi, Zīle uzsvēra, ka viņa pieredze pilsētvides attīstībā un uzraudzībā varētu būt "noderīga" plašākā nacionālā un Eiropas šķērsgriezumā. Politiskā diskusija par šiem jautājumiem ir svarīga, lai turpinātu virzītu dialogu un sadarbību.

Kopsavilkums

Roberts Zīles intervija "Neatkarīgajā" atklāj svarīgas bažas par Eiropas budžeta resursiem un nepieciešamību izstrādāt stratēģiju, lai efektīvi risinātu problēmas, kas skar gan militāro mobilitāti, gan attiecības ar nenoteiktiem Eiropas līderiem. Viņš uzsver nepieciešamību pēc vienotas viedokļa un rīcības no Eiropas puses, lai nodrošinātu drošību un stabilitāti reģionā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas