RTU studenti ar pašbūvētu auto‑formulu dodas uz sacensībām Ungārijā un PolijāTehnoloģijas
Foto un virsraksts: TV3
  • 2024. gada 25. jūlijs 15:14
  • TV3
  • 4

RTU studenti ar pašbūvētu auto‑formulu dodas uz sacensībām Ungārijā un Polijā

RTU studentu sasniegums auto būvē

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) studenti ir parādījuši iespaidīgu inženiertehnisko talantu, uzbūvējot savu pašu auto – studentu formulu. Šis projekts ne tikai prasa tehniskas zināšanas un prasmes, bet arī radošumu un komandas darbu. RTU studenti ar lepnumu prezentē savu darbu, kas ir kļuvis par pirmo tika veidoto auto Latvijā, kas piedalīsies starptautiskajos auto sporta pasākumos.

Sacensības Ungārijā un Polijā

No 27. jūlija līdz 3. augustam RTU studenti dosies uz Ungāriju, lai piedalītos prestižajās sacensībās “Formula Student 2024”, kuras rīko Mehānikas inženieru organizācija. Pēc tam, augusta vidū, viņi plāno piedalīties vēl vienā sacensībā Polijā. Šī ir unikāla iespēja studentiem demonstrēt savas prasmes un zināšanas, salīdzinot ar citiem inženieriem no dažādām valstīm.

Komandas darbs un izaicinājumi

Studentu komanda ir saskārusies ar daudziem izaicinājumiem, uzbūvējot formulu, sākot no tehniskajiem risinājumiem līdz vējam un budžeta problēmām. Taču ar neatlaidību un komandas garu viņi ir spējuši pārvarēt visus šķēršļus. Šī pieredze ne tikai paplašinās viņu inženieru prasmes, bet arī nodrošinās dzīves mācību, strādājot grupā un apgūstot projektā vadības iemaņas.

Iegūtās zināšanas un nākotnes plāni

Piedalīšanās šādā pasākumā studentiem sniegs ne tikai praktiskas zināšanas, bet arī iespēju pārbaudīt savas teorētiskās zināšanas reālajā pasaulē. Tas būs nozīmīgs solis viņu profesionālajā karjerā, īpaši, ja viņi plāno turpināt darbu inženierzinātnēs vai automobiļu nozarē. Arī pēc sacensībām studenti cer turpināt attīstīt savas prasmes un iespējams uzsākt jaunus projektus.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas