• 2024. gada 24. jūlijs 19:56
  • TV3
  • 58

Saukas ezerā noķerts rekordliels 50 kilogramu smags sams

Rekorda sasniegšana Saukas ezerā

Jēkabpils novada Saukas ezerā kāds makšķernieks ir sasnidzis patiesi iespaidīgu rezultātu, noķerot rekordlielu sams, kas svēra 49 kilogramus un bija gandrīz divus metrus garš. Šis notikums ir nozīmīgs ne tikai vietējiem iedzīvotājiem, bet arī visai makšķernieku kopienai, jo tā ir lielākā zivs, kas izvilkta no šī ezera.

Makšķernieks Igors no “Cīruļiem”

Zivs tika noķerta makšķerniekam Igoram no Rites pagasta "Cīruļiem", kura pacietība un prasmes ir devušas augļus. Igors dalījās savā pieredzē, sakot, ka šāda izmēra zivs ir retums, un viņam ir liels gods to noķert. Šis panākums ir ne tikai Igora, bet arī visa reģiona lepnums.

Portāla “jekabpilslaiks.lv” ziņas

Par šo notikumu ziņo vietējais portāls “jekabpilslaiks.lv”, kas seko līdzi visiem interesantākajiem notikumiem Jēkabpils novadā. Šajā portālā norādīts, ka sams ir ne tikai liels, bet arī piemērs tam, kādā veidā dabas resursi var dot makšķerniekiem lielu gandarījumu un prieku.

Makšķernieku kopiena un nākotnes perspektīvas

Šāds notikums viennozīmīgi veicina interesi par makšķerēšanu Saukas ezerā un iedvesmo citus makšķerniekus meklēt savus rekordus. Vietējie iedzīvotāji un makšķernieku entuziasti cer, ka šādas zivis turpinās pastāvēt, un ezerā atradīsies vēl daudzi pārsteidzoši piedzīvojumi. Zivju resursu saglabāšana un aizsardzība kļūst par galveno jautājumu, lai nākamajām paaudzēm būtu iespēja gūt prieku no dabas bagātībām.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas