• 2024. gada 14. maijs 06:34
  • TV3
  • 18

Saules ultravioletais starojums Latvijā – vidēji augsts

Saules ultravioletais starojums Latvijā

Saskaņā ar meteoroloģiskās informācijas datiem, saules ultravioletā starojuma intensitāte Latvijā saglabājas vidēja līmenī. Tas nozīmē, ka ir jāievēro piesardzība saulainos laika apstākļos, lai pasargātu savu ādu no kaitīga saules ietekmes.

Ultravioletā starojuma ietekme uz ādu

Ultravioletais starojums no saules var izraisīt dažādas ādas problēmas, ieskaitot apdegumus, plankumus, plaisības un pat ādas vēzi. Tāpēc ir svarīgi aizsargāt savu ādu, izmantojot saules aizsarglīdzekļus, valkājot saulesbrilles un galvassegu, kā arī ievērojot saules starojuma intensitātes maiņas laikā.

Saules aizsardzības līdzekļi

Lai pasargātu savu ādu no kaitīgā saules ietekmes, ir svarīgi izmantot augstas kvalitātes saules aizsarglīdzekli ar atbilstošu faktoru. Tādējādi varēsiet baudīt saules priekus, neuztraucoties par ādas kaitējumu vai apdegumiem. Ņemot vērā saules ultravioletā starojuma vidējo intensitāti Latvijā, ir ieteicams būt uzmanīgiem un veikt nepieciešamos pasākumus, lai aizsargātu savu ādu no saules kaitīgās ietekmes. Gan āra aktivitātēs, gan ikdienas gaitās ir svarīgi rūpīgi apsvērt saules aizsardzības pasākumus, lai saglabātu ādu veselu un skaistu.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas