• 2024. gada 27. augusts 17:03
  • TV3
  • 7

Savā auto veda piecus afgāņus. Ukrainas pilsonim Latvijā atstāj spēkā divu gadu cietumsodu

Ukrainas pilsonim piespriests divu gadu cietumsods

Latvijas tiesībsargājošās iestādes ir izteikušas stingru attieksmi pret nelikumīgu migrāciju, un nesenais gadījums ir vēl viens pierādījums tam. Zemgales apgabaltiesa apelācijas kārtībā atstājusi spēkā Zemgales rajona tiesas iepriekšējo spriedumu. Ukrainas pilsonim, kurš sniedzis pieciem afgāņu migrantiem iespēju nelikumīgi uzturēties Latvijas teritorijā, piespriests divu gadu cietumsods.

Fakti par lietu

Šī lieta ir saistīta ar kriminālatbildību, ko uzņēmušies vīrieši, iespēju likumā noteiktajā kārtībā izsniegt atļauju uzturēties valstī. Tiesa secināja, ka šis Ukrainas pilsonis, rīkojoties nelikumīgi, ir bijis aktīvs dalībnieks migrantu plūsmā, palīdzot personām, kuru uzturēšanās valstī nebija legāla. Tādējādi viņš radījis draudus valsts drošībai un normatīvajos aktos noteikto kārtību.

Tiesas secinājumi un papildsodi

Zemgales apgabaltiesas lēmums demonstrē tiesu sistēmas apņemšanos cīnīties pret nelikumīgu migrāciju. Papildus divu gadu cietumsodam Ukrainas pilsonim izteikti arī papildsodi, kas uzsver, cik nopietni šie noziegumi tiek vērtēti. Prokuratūra ir norādījusi, ka šāda veida rīcība ir nepieņemama un tās sekas ir jāizjūt ar likumu.

Ietekme uz sabiedrību

Šis notikums raisa plašāku diskusiju par migrācijas politiku Latvijā un tās ieejām. Sabiedrībā pastāvīga izpratne par to, cik svarīgi ir ievērot likumu un veicināt drošību visiem tās iedzīvotājiem. Tiesas lēmums arī norāda uz to, ka Latvijas valsts neatzīst nelikumīgu migrantu palīdzību un ir gatava vērsties pret tiem, kas to atbalsta. Šī lieta kalpo kā brīdinājums visiem, kuru plāni ietver nelikumīgu darbību veikšanu, ka Latvijā ir stingras sekas.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas