• 2024. gada 3. septembris 15:00
  • NRA
  • 12

Siliņa par "AirBaltic": Valdības intereses ir samazināt nākamo prasījumu no valsts budžeta, lai iedzīvotājiem tas nebūtu jākompensē

Ministru prezidente pauž viedokli par "AirBaltic" nākotni

Otrdien, 2023. gada 17. oktobrī, Ministru prezidente Evika Siliņa preses konferencē pēc valdības sēdes izteica viedokli par Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" nākotni un valdības lomu tajā. Viņas teiktais uzsver, ka 100% "airBaltic" kontrolpakete būs jāmaina agrāk vai vēlāk, norādot uz uzņēmuma ilgtspējīgas attīstības nepieciešamību.

Valdības mērķi un iedzīvotāju intereses

Siliņa uzsvēra, ka valdības interese ir samazināt nākamo prasījumu no valsts budžeta, lai iedzīvotājiem nebūtu jākompensē šīs izmaksas. Šis aspekts ir īpaši būtisks, ņemot vērā recesijas draudus un pašreizējo ekonomisko situāciju valstī. Viņas vārdi liecina par apņēmību optimizēt budžeta izdevumus un izvairīties no finanšu sloga, kas varētu gulties uz uzņēmuma klientiem.

Potenciālās izmaiņas uzņēmumā

Diskusijas par "airBaltic" kontrolpaketes maiņu rodas ne tikai kā valsts stratēģija, bet arī kā veids, kā stiprināt uzņēmuma ilgtspēju un konkurētspēju. Siliņa norādīja, ka tas prasa rūpīgu plānošanu un sadarbību ar nozares ekspertiem, lai nodrošinātu labvēlīgu risinājumu visām ieinteresētajām pusēm.

Nākotnes perspektīvas

Kā atzīmēja Siliņa, ir svarīgi saglabāt "airBaltic" kā stabilu un uzticamu aviācijas pakalpojumu sniedzēju, kas varētu sekmīgi attīstīties arī sarežģītos laikos. Uzņēmuma nākotne ir skaidri saistīta ar politikas veidotāju lēmumiem un viņu spēju pielāgoties mainīgajai situācijai tirgū. Aizvadītā preses konference atklāj ne tikai valdības nostāju attiecībā uz "airBaltic", bet arī norāda uz iespējamajām pārmaiņām aviācijas jomā Latvijā, kas var ietekmēt gan uzņēmumu, gan sabiedrību kopumā. Siliņas izteikumi mudina uz aktīvu sabiedrības diskusiju par aviācijas nākotni un tās lomu Latvijas ekonomikā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas