Sinoptiķi brīdina par biezu miglu, taču lielus pārsteigumus šodien nesolaDabā
Foto un virsraksts: LA
  • 2024. gada 8. oktobris 07:25
  • LA
  • 4

Sinoptiķi brīdina par biezu miglu, taču lielus pārsteigumus šodien nesola

Sinoptiķu brīdinājums par miglu

Šodien Latvijā sinoptiķi brīdina par biezām miglām, kas var ierobežot redzamību. Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC) informē, ka rīta stundās vietām saglabāsies migla, kas var radīt apgrūtinājumus gan autovadītājiem, gan gājējiem. Tāpēc ieteicams būt īpaši uzmanīgiem un pielāgot braukšanas ātrumu atbilstoši redzamībai.

Laika prognoze un lietus attiecības

Lai arī rīts sagaidāms miglains, pārējā dienā lietus Latvijā nav gaidāms. Gaisa temperatūra pakāpeniski paaugstināsies, un debesis būs lielākoties apmākušās, bet bez nokrišņiem. Šādas laika apstākļi var būt patīkami tiem, kuri plāno pavadīt laiku ārpus telpām, taču jāņem vērā, ka migla var saglabāties ilgāk, nekā cerēts.

Padomi drošai pārvietošanai

Ņemot vērā miglas prognozes, LVĢMC aicina iedzīvotājus ievērot dažas drošības vadlīnijas. Pārvietojoties ar transportlīdzekļiem, īpaši svarīgi ir izmantot miglas lukturus un ievērot attālumu līdz citiem auto. Gājējiem būtu jābūt piesardzīgiem un jāizvēlas labi apgaismotas un drošas vietas pārvietošanai.

Pēdējās prognozes un nākotnes iespējas

Lielu pārsteigumu laika ziņās šodien nesola. Sinoptiķi prognozē stabilu un nemainīgu laiku tuvākajās dienās, līdz ar to gaiss var būt mitrs un dzesējošs, taču lieli temperatūras svārstības nav gaidāmas. Tāpēc, lai arī bieza migla var radīt neērtības, tās sekas nav ilgtspējīgas – jau drīzumā sagaidāmas labvēlīgākas laika apstākļu izmaiņas.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas