Šmite-Roķe: Pēc VID izsūtītajām vēstulēm aptuveni 3000 cilvēku no jauna iesnieguši gada ienākumu deklarāciju
Ekonomika
Foto un virsraksts: LSM
  • šodien 13:52
  • LSM
  • 10

Šmite-Roķe: Pēc VID izsūtītajām vēstulēm aptuveni 3000 cilvēku no jauna iesnieguši gada ienākumu deklarāciju

VID Vēstules Rosina Rīcību

Pēc Valsts ieņēmumu dienesta (VID) izsūtītajām vēstulēm, kas adresētas personām ar būtiskām neatbilstībām starp viņu bankas kontu apgrozījumu un deklarētajiem ienākumiem, aptuveni 3000 cilvēku ir no jauna iesnieguši gada ienākumu deklarāciju. Par to Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" informēja VID ģenerāldirektore Baiba Šmite-Roķe.

Būtiskas Neatbilstības

Šādas rīcības iemesli ir skaidri – VID ir noteicis, ka daudziem nodokļu maksātājiem ir būtiskas neatbilstības starp deklarētajiem ienākumiem un faktiskajiem bankas apgrozījumiem. Šīs problēmas novēršana ir kļuvusi par prioritāti valsts ieņēmumu uzraudzībā.

Jaunās Deklarācijas Iesniegšana

Pagaidām attiecībā uz jauno deklarāciju iesniegšanu ir novērots ievērojams cilvēku skaits, kas, saņemot VID vēstules, ir sākuši pārskatīt savus iepriekšējos ienākumu aprēķinus. Šāda rīcība, bez šaubām, liecina par sabiedrības apziņu un vēlmi atstatīties no potenciālām administratīvajām atbildībām nākotnē.

Uzņēmuma Atbildība un Nākotne

Šmite-Roķe uzsver, ka VID ir apņēmies turpināt monitorēt deklarētās un reālās ienākumu atbilstības, lai veicinātu godīgu nodokļu maksāšanu un novērstu negodīgas prakses valstī. Viņa mudina visus nodokļu maksātājus būt atbildīgiem un rūpīgi izvērtēt savus ienākumus un izdevumus, lai nodrošinātu, ka tie atbilst likumdošanai.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas