Saeimas komisija konceptuāli atbalsta 2025. gada valsts budžeta projektuEkonomika
Foto un virsraksts: TV3
  • šodien 16:04
  • TV3
  • 11

Saeimas komisija konceptuāli atbalsta 2025. gada valsts budžeta projektu

Budžeta komisijas atbalsts

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija ceturtdien konceptuāli atbalstīja likumprojektu “Par valsts budžetu 2025. gadam un budžeta ietvaru 2025., 2026. un 2027. gadam”. Šis solis iezīmē nozīmīgu virzību valsts finanšu plānošanā, kas var ietekmēt dažādas jomas, tostarp izglītību, veselību un infrastruktūru.

2025. gada budžeta galvenās prioritātes

Likumprojektā ir iezīmētas vairākas galvenās prioritātes, tostarp ieguldījumi sociālajā sfērā un ilgtspējīgas attīstības projekti. Budžets paredz palielināt finansējumu izglītībai un veselības aprūpei, kas ir būtiski, ņemot vērā pieaugošās sabiedrības vajadzības un ekonomiskās attīstības izaicinājumus.

Ilgtermiņa budžeta ietvars

Papildus 2025. gada budžeta plānam komisija arī apstiprināja budžeta ietvaru 2026. un 2027. gadam. Šis ilgtermiņa plānošanas aspekts ir svarīgs, lai nodrošinātu stabilitāti un prognozējamu attīstību valsts ekonomijā. Tas palīdzēs īstenot strukturālas reformas un sagatavoties nākotnes izaicinājumiem.

Politiskā reakcija

Komisijas lēmums ir saņēmis atbalstu no vairākām politiskajām partijām, kas uzsver budžeta nepieciešamību attīstības veicināšanai un sociālo problēmu risināšanai. Tomēr ir arī kritiķi, kas uzskata, ka šis budžets varētu būt nepietiekams, ņemot vērā straujo inflāciju un pieaugošās izmaksas.

Nākamie soļi

Likumprojekts nākamajā posmā tiks nodots izskatīšanai Saeimā, kur tas tiks izvērtēts un papildināts, ņemot vērā nopietnas debates un diskusijas. Sagaidāms, ka šī gada budžeta pieņemšanas process būs intensīvs un prasīs lielu uzmanību no visām iesaistītajām pusēm.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas