• 2024. gada 6. septembris 11:05
  • TV3
  • 9

Speciālisti par to, kas vērtīgs ābolos

Ābolu ražas laiks: Ko tie noslēpj?

Ābolu ražas laiks šobrīd rit pilnā sparā, un tas sniedz iespēju ne tikai izbaudīt šo gardo augli, bet arī izpētīt tā daudzās labvēlīgās īpašības. Āboli ir ne tikai garšīgs uzkodas variants, bet arī bagāti ar veselīgām vielām, kas var palīdzēt uzlabot mūsu veselību. Par to, kas tieši padara ābolus tik vērtīgus, ieskatu sniedz "Benu" Aptiekas ekspertu komanda.

Veselīgās vielas ābolos

Sertificēta uztura speciāliste Liene Sondore norāda, ka ābolos atrodami daudzu vitamīnu un minerālvielu avoti. Tie satur C vitamīnu, kas stiprina imūnsistēmu, un A vitamīnu, kas ir būtisks redzei. Turklāt āboli ir bagāti ar šķiedrvielām, kas veicina gremošanas procesu, kā arī antioksidantiem, kas cīnās ar brīvajiem radikāļiem un samazina hronisku slimību risku.

Āboli farmācijā

Ilze Priedniece, "Benu" Aptiekas klīniskā farmaceite, pievērš uzmanību ābolu izmantošanai farmācijā. "Ābolus var izmantot kā dabīgu līdzekli, kas palīdz tikt galā ar vieglām gremošanas problēmām. To ekstrakti un sulas palīdz mazināt iekaisumus un uzlabo zarnu mikrofloru," viņa skaidro. Turklāt, pateicoties to antioksidatīvajām īpašībām, āboli var palīdzēt mazināt oksidatīvo stresu organismā, veicinot labāku vispārējo veselību.

Āboli skaistumkopšanā

Ne tikai veselība, bet arī skaistumkopšana ieguvusi no ābolu labvēlīgajām īpašībām. Liene Sondore uzsver, ka ābolu ekstrakti bieži tiek izmantoti skaistumkopšanas produktos, piemēram, sejas maskās un krēmos. "Āboli ir bagāti ar AHA (alfa hidroksi skābēm), kas veicina ādas atjaunošanos un uzlabo tās struktūru," viņa piebilst. Tie palīdz cīnīties ar ādas novecošanās pazīmēm un sniedz sejai spīdumu.

Kopsavilkums

Āboli ir ne tikai garšīgs un veselīgs našķis, bet arī avots daudziem noderīgiem komponentiem, kas uzlabo mūsu veselību un skaistumu. Gan farmācijā, gan skaistumkopšanā šis auglis pierāda savu vērtību, tādēļ, apmeklējot tirgu šajā ražas laikā, noteikti pievienojiet ābolus savai iepirkumu groziņam!

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas