ST priekšsēdētāja vietniece: Ukraina tuvojas attīstīto Eiropas valstu saimeiSabiedrība
Foto un virsraksts: Delfi

ST priekšsēdētāja vietniece: Ukraina tuvojas attīstīto Eiropas valstu saimei

Ukraina tuvojas Eiropas vērtībām

Ar katru dienu Ukraina un Eiropa tuvojas uzvarai. Šī uzvara neapšaubāmi nozīmē, ka Ukraina tuvojas nākotnei kā demokrātiska un tiesiska valsts attīstīto Eiropas valstu saimē. Šādu pārliecību pauda Satversmes tiesas (ST) priekšsēdētāja vietniece Irēna Kucina.

Atbalsts konstitucionālās justīcijas attīstībai

Kucina savā uzrunā akcentēja nepieciešamību pēc eiropisku vērtību ieviešanas un izvērstas sadarbības starp Ukrainu un Eiropu. Viņa norādīja uz Eiropas Savienības (ES) un Eiropas Padomes (EP) kopīgās programmas "Partnerība labai pārvaldībai" īstenoto projektu "Atbalsts konstitucionālās justīcijas attīstībai Ukrainā", kas kalpo kā svarīgs solis šajā procesā.

Demokrātijas un tiesiskuma stiprināšana

Projekts paredz stiprināt konstitucionālo tiesību sistēmu Ukrainā, kas ir būtiska priekšnoteikums pilnvērtīgas dalības attīstīto Eiropas valstu saimē. Ukraina ir apņēmusies veikt reformu procesus, kas ne tikai uzlabo valsts pārvaldi, bet arī uzlabo sabiedrības dzīves kvalitāti.

Nākotne ar optimisma vēsmām

Kucina uzsvēra, ka, pateicoties šiem centieniem, Ukrainas nākotne ir gaiša. To apliecina ne tikai reformu īstenošana, bet arī sabiedrības atbalsts šim procesam. Tās ir lielas izmaiņas, kas vērstas uz Eiropas standartiem un vērtībām, kas garantēs stabilitāti un attīstību visā reģionā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas