Statistika iepriecina: Šogad meža ugunsgrēki skāruši mazas platībasIzpēte
Foto un virsraksts: NRA
  • 2024. gada 3. septembris 08:30
  • NRA
  • 15

Statistika iepriecina: Šogad meža ugunsgrēki skāruši mazas platības

Statistika par meža ugunsgrēkiem Latvijā

Šogad meža ugunsgrēki Latvijā ir izraisījuši iepriecinošu situāciju, kas apliecināta gan no AS "Latvijas valsts meži" (LVM), gan Valsts meža dienesta. Saskaņā ar sniegto informāciju, līdz 2023. gada 26. augustam Latvijā ir reģistrēti tikai 168 meža ugunsgrēki, ar skarto platību vien 50,7 hektāri. Salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, šie skaitļi liecina par ievērojamu samazinājumu un uzlabotu situāciju ugunsdrošībā.

Ugunsgrēku skaits un ietekme

Edijs Leišavnieks, LVM meža aizsardzības un ugunsdzēsības vadītājs, norāda, ka šogad ugunsgrēku skaits ir zemāks nekā citos gados. Tas ir pozitīvs signāls, jo liecina par labāku meža apsaimniekošanu un efektīvāku ugunsdrošības pasākumu ieviešanu. Valsts meža dienests uzsver, ka, neraugoties uz agrāko ugunsnedrošo laikposmu, kopējā situācija ir uzlabojusies, kas ir apliecinājums aktīvajai profilaksei un sabiedrības informēšanai.

Turpmākajā periodā

Lai gan šogad ir reģistrēts mazāk grēku, meža ugunsnedrošais laikposms vēl nav beidzies. LVM un Valsts meža dienests aicina sabiedrību būt uzmanīgiem un turpināt ievērot piesardzības pasākumus, lai novērstu ugunsgrēku riskus. Ugunsdrošība mežos ir būtiska, jo pat nelieli notikumi var radīt lielas sekas ekosistēmām un vietējai videi.

Secinājums

Kopumā, šogad Latvijas mežos ir novērojama pozitīva tendence attiecībā uz ugunsgrēku skaita samazināšanos. Tas ir rezultāts gan LVM un Valsts meža dienesta centieniem, gan arī sabiedrības apziņai par ugunsdrošības nozīmi. Cerēt varam, ka šī statistika turpinās uzlaboties, un meži tiks saglabāti droši un veseli.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas