• 2024. gada 27. jūnijs 07:00
  • Delfi
  • 17

Statistika, nevis zīlēšana. Sliktākie un labākie mēneši, kad ieguldīt

Statistika par finanšu tirgu cikliskumu

Finanšu tirgi, tāpat kā jebkura cita joma, ir pakļauti zināmam cikliskumam. Tas var būt saistīts gan ar finanšu uzņēmumu peļņas datu izziņošanu, gan arī ar atskaišu iesniegšanas periodiem un pat cilvēcisko faktoru - atvaļinājumu laiku.

Sliktākie mēneši, kad ieguldīt

Statistika liecina, ka daži mēneši ir bijuši zemāki par citiem, kad runa ir par finanšu tirgu veiktspēju. Piemēram, septembris un oktobris ir pazīstami ar to, ka bieži vien notiek tirgu krišanu. Izmantojot šo informāciju, investoram ir iespēja veikt drošākas investīcijas vai izvairīties no riskanta tirdzniecības šajos mēnešos.

Labākie mēneši, kad ieguldīt

No otras puses, ir arī mēneši, kad finanšu tirgi parasti sniedz labākus rezultātus. Piemēram, janvāris, aprīlis un decembris ir demonstrējuši pozitīvas tendences tirgu veiktspējā. Tādējādi, izmantojot šo informāciju, investors var izvēlēties pareizo laiku, lai ieguldītu savus līdzekļus un gūtu lielāku peļņu.

Kopumā, izmantojot statistiku par finanšu tirgu cikliskumu, investors var izvairīties no zaudējumu riskiem un veikt viedus ieguldījumus atbilstoši tirgus tendencēm un sniegtajiem datiem.


Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas