Stradiņa slimnīcā nobrukusi elektroniskā sistēma - trešdien nestrādāja lifti un durvis
Latvijā
Foto un virsraksts: LSM
  • vakar 19:18
  • LSM
  • 3

Stradiņa slimnīcā nobrukusi elektroniskā sistēma - trešdien nestrādāja lifti un durvis

Stradiņa slimnīca piedzīvo elektroniskā sistēmas kļūmi

Trešdien, 16. oktobrī, Paula Stradiņa klīniskajā universitātes slimnīcā (PSKUS) notika ievērojama elektroniskās piekļuves sistēmas kļūme, kas radīja nopietnus sarežģījumus gan pacientiem, gan personālam. Tika paralizēta elektroniskā caurlaižu piekļuves sistēma, kā rezultātā nestrādāja personāla lifti un nebija iespējams atvērt durvis.

Kļūmes iemesli un sekas

Slimnīcas pārstāvji skaidro, ka problēma radusies sistēmas kļūmes dēļ, un tā nav bijusi rezultāts ārējam uzbrukumam. Šādas situācijas bija satraucošas, jo ierobežotā piekļuve ietekmēja ne tikai darbinieku ikdienas darbību, bet arī pacientu pārvietošanos un ārstēšanu. Slimnīca nekavējoties uzsāka manuālu piekļuves nodrošināšanu, lai minimizētu neērtības.

Slimnīcas reakcija un nākotnes soļi

PSKUS darbinieki strādāja intensīvi, lai atrisinātu radušās problēmas, un pēc iespējas ātrāk atjaunotu normālu darbību. Slimnīca ir apņēmības pilna veikt nepieciešamos uzlabojumus, lai novērstu šādu situāciju atkārtošanos nākotnē. Tāpat tiek plānots pastiprināt sistēmas drošību un uzticamību, lai nodrošinātu drošu un efektīvu aprūpi visiem slimnīcā esošajiem. Šī diena ir kalpojusi kā atgādinājums par elektronisko sistēmu sarežģītību un nepieciešamību būt gataviem neparedzētiem gadījumiem, kas var ietekmēt veselības aprūpes sistēmu.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas