• 2024. gada 24. augusts 23:55
  • Delfi
  • 5

Svētdien gaidāms karstums; vietām līs

Karsts un saulains svētdiena

Svētdienas laika prognoze liecina, ka Latvijas iedzīvotājiem būs iespēja izbaudīt saulainas un siltas dienas. Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC) prognozē, ka gaisa temperatūra sasniegs pat augstus līmeņus, nodrošinot ideālus apstākļus brīvdienu aktivitātēm un atpūtai brīvā dabā.

Mākoņu pieaugums un iespējams lietus

Lai gan dienas pirmajā pusē dominēs saule, vakarā gaidāms mākoņu daudzuma pieaugums. LVĢMC brīdina, ka dažviet rietumu reģionos var rasties īslaicīgs lietus. Ņemot vērā šādu meteoroloģisko ainu, ir vērts būt gataviem iespējamām laika izmaiņām.

Pērkona negaiss iespēja

Vēl viena svarīga prognoze ir saistīta ar pērkona negaisu, kas var izpausties dažviet vakarā. Iedzīvotājiem ir ieteicams sekot laika prognozēm un, ja iespējams, izvairīties no aktivitātēm ārā, kad mākoņi palielinās un sākas lietus.

Secinājums

Kopumā svētdiena solās būt piepildīta ar siltumu un sauli, taču iedzīvotājiem jābūt uzmanīgiem vakarā, kad pastāv iespēja gan īslaicīgam lietum, gan pērkona negaisiem. Lai gan brīvdienas ir jāizbauda, ir svarīgi saglabāt piesardzību un pielāgot savas plānus atbilstoši laika apstākļiem.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas