• 2024. gada 1. septembris 09:35
  • NRA
  • 6

Svētdien saule mīsies ar lietu un negaisu

Svētdienas laika prognoze

Svētdien, 15. oktobrī, Latvijā gaidāmās laika apstākļu svārstības solās būt visai dinamiskas. Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi informē, ka vietām valstī būs īslaicīgs lietus, un pastāv iespēja, ka uznāks arī pērkona negaiss.

Īslaicīgs lietus un pērkona negaiss

Saskaņā ar sinoptiķu prognozēm, svētdienas laikā varastikt novēroti īslaicīgi lietus mākoņi, kas apgrūtinās saulainas dienas baudīšanu. Būs iespējami arī spilgti zibens gaismas un grūti dzirdamie pērkona rēkoņi, radot lietainu atmosfēru, kas var mainīties katru brīdi.

Rekomendācijas iedzīvotājiem

Iedzīvotājiem ieteicams sagatavoties svētdienas laikapstākļiem, plānojot aktivitātes sadaļās, kur lietus un negaisam ir vismazāka iespēja. Ja plānojat doties ārpus mājām, ieteicams līdzi ņemt lietussargu un būt uzmanīgiem iespējamās pērkona lietus laikā.

Kopsavilkums

Svētdien Latvijā gaidāmi mainīgi laika apstākļi, kad saule mīsies ar lietu un pērkona negaisu. Šo svētdienu labāk pavadīt saskaņā ar laika prognozēm un rūpīgi plānot dienas aktivitātes, lai izvairītos no nepatīkamām pārsteigumiem.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas