• 2024. gada 4. augusts 09:36
  • NRA
  • 12

Svētdiena būs silta, vietām līs

Svētdienas laika prognoze

Svētdiena Latvijā solās būt silta, tomēr dienas gaitā sagaidāms mainīgs mākoņu daudzums. Sinoptiķi prognozē, ka vietām īslaicīgi līs, kas var radīt pārsteigumus tiem, kas plāno ārā pavadīt laiku.

Temperatūras rādītāji

Siltās svētdienas laikā gaisa temperatūra var sasniegt +15 līdz +20 grādus pēc Celsija. Tas būs patīkami siltāks salīdzinājumā ar aizvadītajām dienām, tāpēc iedzīvotāji varēs izbaudīt pavasara sauli un siltumu.

Īslaicīgs lietus

Lai gan siltums sola patīkamus mirkļus, sinoptiķi norāda, ka apmēram 40% Latvijas teritorijas var gaidīt īslaicīgu lietu. Tas nozīmē, ka, plānojot aktivitātes ārpus telpām, ir ieteicams ņemt vērā laika apstākļus un, iespējams, paņemt līdzi lietusmēteļus vai lietussargus.

Atpūtas iespējas

Dienas siltums var vilināt cilvēkus doties dabā vai uz parkiem, tāpēc nedēļas nogalē iedzīvotājiem būs plašas iespējas izbaudīt dabu. Lai gan ir risks saskarties ar īslaicīgu lietu, tas neatsvērs svētdienas gaisotni, kas var būt ideāla ģimenes piknikam vai sportiskām aktivitātēm.

Secinājums

Kopumā svētdiena solās būt vērtīgs laiks, kad var izbaudīt siltumu, tomēr nevajadzētu aizmirst par iespējamām lietusgāzēm. Sagatavojoties laikapstākļiem un plānojot, kā pavadīt dienu, Jums būs iespēja maksimāli izmantot šo siltā laika priekšrocības.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas