"Tā ir koncentrācijas nometne." Ukraiņu karavīra stāsts, kurš Krievijas gūstā zaudēja spēju runāt un paust emocijasĀrzemēs
Foto un virsraksts: JAUNS.LV

"Tā ir koncentrācijas nometne." Ukraiņu karavīra stāsts, kurš Krievijas gūstā zaudēja spēju runāt un paust emocijas

Ukraiņu karavīra stāsts

22 gadus vecais ukraiņu jūras kājnieks Jurijs Hulčuks nonāca Krievijas gūstā 2022. gada aprīlī. Šīs traģiskās pieredzes laikā viņš piedzīvoja neiedomājamas šausmas, kas izmainīja viņa dzīvi uz visiem laikiem. Pēc vairāk nekā diviem gadiem, kas pavadīti nežēlīgā spīdzināšanā, Hulčuks zaudēja spēju runāt un paust savas emocijas. Viņa stāsts ir šausminoša liecība par cilvēku ciešanām karā.

Gūsta šausmas

Hulčuks gūstā piedzīvoja sistemātisku spīdzināšanu un psiholoģisku vardarbību, kas licis viņam zaudēt ne tikai fizisko, bet arī emocionālo virzību. "Tā ir koncentrācijas nometne," viņš apzīmēja vietu, kur tika turēts, uzsverot, ka tur nebija nekādas cilvēka cieņas vai pamata cilvēktiesību ievērošanas. Gūsts bija piepildīts ar bailēm un bezcerību, un katra diena izrādījās vēl grūtāka par iepriekšējo.

Atgūšanās ceļš

Pateicoties neatlaidībai un psiholoģiskai atbalstam, Hulčuks ir spēris pirmos soļus, lai atgūtu savu balsi un emocijas. "Šodien es varu runāt par savu pieredzi," viņš stāsta, piebilstot, ka tas ir bijis grūts process, taču viņš joprojām cīnās, lai dalītos ar patiesību par to, kas noticis Krievijas gūstā. Viņa stāsts ne tikai iedvesmo citus, bet arī difinē cilvēcību pat vissmagākajos apstākļos.

Vēstījums pasaulei

Hulčuka stāsts ir apliecinājums tam, cik svarīgi ir runāt un dalīties ar pieredzi. Viņš cer, ka, izgaismojot šīs šausmas, varēs veicināt izpratni par karu un cīņu par brīvību. "Katra balss ir svarīga, un man ir jāstāsta pasaulei, lai tas nekad neatkārtotos," viņš uzsver. Jurija stāsts ir ne tikai par izdzīvošanu, bet arī par cerību un cilvēka spēju atjaunoties pat vissmagākajās situācijās.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas