Telefonkrāpniekiem jaunas metodes – pievieno tālruņu lietotājus "WhatsApp" grupāsTehnoloģijas
Foto un virsraksts: Delfi
  • 2024. gada 7. oktobris 16:39
  • Delfi
  • 13

Telefonkrāpniekiem jaunas metodes – pievieno tālruņu lietotājus "WhatsApp" grupās

Jaunas telefonkrāpnieku metodes

Pēdējās dienās ir novērota strauja telefonkrāpnieku aktivitāte, kas radušās līdz ar jauna veida krāpnieciskām metodēm. Elektronisko sakaru un IKT pakalpojumu sniedzējs "Bite Latvija" informē, ka arvien vairāk klientu ir saskārušies ar pievienošanu "WhatsApp" grupām no nezināmiem telefona numuriem, kas rada bažas par to drošību.

Klientu ziņojumi par krāpšanu

Uzņēmumā "Bite Latvija" ir saņemtas daudz sūdzību no klientiem, kuri ziņo par negaidītu pievienošanu dažādām "WhatsApp" grupām. Klienti bieži ir pārsteigti un noraizējušies par to, kā viņu tālruņa numuri ir nonākuši rokās krāpniekiem. Šāda veida krāpniecība var radīt nopietnus drošības riskus, jo krāpnieki var izmantot grupas, lai izplatītu maldinošu informāciju vai mēģinātu iegūt personīgi identificējamu informāciju.

Kā sevi pasargāt?

Bite Latvija aicina savus klientus būt uzmanīgiem un sniedz dažus ieteikumus, kā pasargāt sevi no šādām krāpnieciskām aktivitātēm. Pirmkārt, ieteicams neizmantot nezināmu avotu saites un neiegūt informāciju no nepazīstamiem avotiem. Otrkārt, lietotājiem jābūt uzmanīgiem, pievienojoties grupām, kuras izveidojuši nezināmi lietotāji. Treškārt, jebkurā gadījumā ir ieteicams ziņot par jebkādiem krāpniecības mēģinājumiem attiecīgajām iestādēm.

Secinājumi

Jaunās telefonkrāpnieku metodes demonstrē, cik svarīgi ir palikt modriem digitālajā vidē. Klientu informētība un piesardzība ir būtiska, lai mazinātu riskus un pasargātu sevi no krāpniekiem. Bite Latvija turpinās strādāt pie klientu drošības jautājumiem un aicina visus būt uzmanīgiem, izmantojot saziņas platformas un mobilās lietotnes.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas