• 2024. gada 26. augusts 14:33
  • TV3
  • 8

"Telegram" dibinātāja aizturēšana neradīs tūlītēju efektu kaujas laukā Ukrainā, vērtē Sārts

Aizturēšana un tās ietekme

Ziņapmaiņas pakalpojuma “Telegram” dibinātāja Pāvela Durova aizturēšana neradīs tūlītēju efektu kaujas laukā Ukrainā. Rīgā bāzētā NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra direktors Jānis Sārts savā intervijā norādīja, ka, lai arī šis notikums var radīt jautājumus par informācijas apmaiņas drošību, uzreiz tas neietekmēs karadarbību.

“Telegram” loma informācijas apmaiņā

“Telegram” ir kļuvis par nozīmīgu platformu, kurā tiek izplatīta informācija, īpaši konfliktu un krīžu apstākļos. Sārts atzīmēja, ka, lai arī šis ziņojumu pakalpojums ir būtisks, tā aizturēšana nespēj būt fundamentāls faktors militārajā stratēģijā un operācijās. Viņš uzsvēra, ka nepieciešams skatīties uz plašāku attiecību kontekstu un tehnoloģiju ietekmi.

Informācijas karošana un dezinformācija

Karš Ukrainā neapšaubāmi ir saistīts ar informācijas karošanu, un “Telegram” platforma ir iekļauta šajā spēlē. Durova aizturēšana var radīt potenciālu ietekmi uz dezinformācijas kanāliem, tomēr, kā norādījis Sārts, citas platformas un avoti turpinās izmantot šo metodi.

Secinājumi un nākotne

Lai arī šis notikums ir ievērības cienīgs, tas neapšaubāmi nenozīmē tūlītējas pārmaiņas kaujas laukā. Jānis Sārts saprot, ka nepieciešams sekot jaunākajām attīstībām un to ietekmi uz informācijas plūsmu, tomēr uzsver, ka grūtības Ukrainas karā turpinās neatkarīgi no Durova statuss.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas