"Ukraiņi viņus bombardēs!" Eksperti prognozē Ziemeļkorejas līdera ļaunāko murgu – armijas graujošu sakāviĀrzemēs
Foto un virsraksts: LA
  • šodien 11:43
  • LA
  • 10

"Ukraiņi viņus bombardēs!" Eksperti prognozē Ziemeļkorejas līdera ļaunāko murgu – armijas graujošu sakāvi

Ziemeļkorejas spēki saskaras ar jauniem izaicinājumiem Ukrainā

Ukraina turpina izturēt bargos uzbrukumus no dažādām valstīm, bet tagad uzmanība tiek pievērsta Ziemeļkorejas militārajai klātbūtnei. Eksperti brīdina, ka Ziemeļkorejas armija, kas ir izsista no Krievijas karavīriem, var ciest graujošas sakāves, kas pastiprinās jau tā sarežģītās kara realitātes.

Bijusī ANO eksperta prognozes

Bijušais ANO Ziemeļkorejas ekspertu grupas koordinators Hjū Grifits savā komentārā France24 izsaka bažas par Ziemeļkorejas karavīru perspektīvām Ukrainā. Viņš uzsver, ka izolācija, ar kuru saskaras Ziemeļkorejas spēki, ir salīdzinoši neizturama, turklāt tas var novest pie katastrofālām sekām, ja Ziemeļkorejas armija uzsāks lietas, ko tai nav spēju izpildīt.

Kā kara realitāte ietekmē Ziemeļkorejas spēkus

Šobrīd Ziemeļkorejas karavīri ir atsvešināti ne tikai no saviem Krievijas kolēģiem, bet arī no plašākas starptautiskās armijas struktūras, kas varētu sniegt tik nepieciešamo atbalstu un resursus. Šāda izolācija var novest pie nopietnām sekām, jo Ziemeļkorejā trūkst modernu tehnoloģiju un militārā aprīkojuma, lai veiksmīgi dotos pretī Ukrainas bruņotajiem spēkiem.

Secinājumi un nākotnes perspektīvas

Ņemot vērā esošo situāciju, iznākums var būt ļoti nelabvēlīgs Ziemeļkorejas karavīriem. Latvijas un starptautiskās sabiedrības uzmanību pievēršot šiem procesiem, ir jāņem vērā, ka nedrošība un izolācija vien šķiet, ka var tikai pastiprināt kara izraisītās ciešanas. Nākotnes perspektīvas, kas saistītas ar Ziemeļkorejas militāro klātbūtni Ukrainā, joprojām ir neskaidras, bet eksperti ir vienisprātis par to, ka situācija attīstīsies karīgā virzienā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas