Vai Latvijas vāveres ēd sarkanās mušmires - to zina Dabas muzejā (+VIDEO)Interesanti fakti
Foto un virsraksts: VS
  • 2024. gada 27. septembris 07:49
  • VS
  • 12

Vai Latvijas vāveres ēd sarkanās mušmires - to zina Dabas muzejā (+VIDEO)

Video skaties šeit
```html

Ģimenes dienas Dabas muzejā

Šosezon Latvijas Nacionālajā dabas muzejā norisināsies ikmēneša pasākumu cikls Ģimenes dienas. Septembrī pasākums notiks sestdien, 28. septembrī, no plkst. 10.00 līdz 15.00, un tas būs veltīts tēmai "Rudens groziņš". Šo pasākumu mērķis ir piedāvāt ģimenēm ar bērniem iespēju izzināt Latvijas dabas vērtības, tostarp to, kā ar savvaļas dzīvniekiem dalīties rudens veltēs.

Rudens veltu izpēte

Pasākuma laikā dalībnieki varēs pētīt, kādas dabas veltēm, kā vāveres, mielojas rudenī. Apmeklētāji varēs aizpildīt īpaši sagatavotu uzdevumu grāmatiņu, risinot uzdevumus muzeja ekspozīcijās. Tādējādi bērni un viņu vecāki iegūs praktiskas zināšanas par rudens ogām, savvaļas augiem un to, kas var būt noderīgs arī cilvēkiem.

Sarkano mušmišu noslēpumi

Viens no jautājumiem, ko dalībnieki varēs izpētīt, ir, vai Latvijas vāveres ēd sarkanās mušmires. Lai sniegtu atbildi uz šo intrigu raisošo jautājumu, pasākuma apmeklētāji varēs uzzināt vairāk par barības labirintu un sēņošanas padomiem. Šī informācija būs īpaši noderīga, lai palīdzētu jaunajiem dabas pētniekiem saprast, ko ņemt vērā sēņojot.

Radošās darbnīcas un aktivitātes

Pasākuma radošajā darbnīcā uzmanības centrā būs sēnes. Bērni varēs zīmēt un apgūt dažādas sēņu raksturīgās pazīmes, kas ne tikai veicinās radošumu, bet arī ļaus labāk izprast šo brīnišķīgo dabas elementu pasauli.

Pasākuma detaļas

Ierasties un piedalīties pasākumā var jebkurā laikā no plkst. 10.00 līdz 15.00. Uzdevumu grāmatiņas būs pieejamas līdz plkst. 14.30, un uzdevumu izpilde aizņems aptuveni 40-60 minūtes. Biļetes iegādāties var muzeja kasē, un iepriekšēja pieteikšanās nav nepieciešama. Šis ir lielisks veids, kā pavadīt laiku kopā ar ģimeni un izzināt Latvijas dabu! ```

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz VS portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas