• 2024. gada 23. jūlijs 19:05
  • Delfi
  • 8

Valdība dod "zaļo gaismu" sarunām ar potenciālo "airBaltic" akciju pircēju

Valdības solījums par "airBaltic" nākotni

Ministru kabinets otrdien, 23. jūlijā, ir pieņēmis nozīmīgu lēmumu attiecībā uz valsts nacionālo aviokompāniju "airBaltic". Valdība ir devusi zaļo gaismu sarunām ar potenciālo akciju pircēju, tādējādi atverot durvis investīcijām un attīstībai. Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) informēja par šo lēmumu preses konferencē pēc valdības sēdes.

Investīciju nepieciešamība

"airBaltic" ir saskārusies ar vairākām finanšu grūtībām pēdējo gadu laikā, kas saistītas ar Covid-19 pandēmiju un ceļojumu ierobežojumiem. Tādēļ valdība meklē iespējas piesaistīt investīcijas, kas varētu nodrošināt uzņēmuma stabilitāti un attīstību nākotnē. Sarunas ar potenciālajiem akciju pircējiem varētu ļaut aviokompānijai stiprināt savu pozīciju tirgū un uzlabot pakalpojumus pasažieriem.

Potenciālie pircēji un nākotnes plāni

Šobrīd nav publiski pieejamas informācijas par konkrētām firmām vai investoriem, kas varētu ieinteresēt "airBaltic" akciju iegādē. Tomēr valdība ir pārliecināta par to, ka spēs atrast piemērotus partnerus, kuri ir gatavi investēt, lai nodrošinātu kompānijas izaugsmi. Siliņa uzsvēra, ka sarunām ir jābūt atklātām un caurskatāmām, lai nodrošinātu vislabākos apstākļus valsts interesēm.

Noslēgumā

Lēmums par sarunām ar potenciālajiem akciju pircējiem ir svarīgs solis "airBaltic" attīstības ceļā. Valdība apņemas aktīvi atbalstīt šo procesu un meklēt risinājumus, kas dotu iespēju veiksmīgi pārvaldīt nacionālās aviokompānijas nākotni. Rūpes par "airBaltic" ne tikai ietekmē Latvijas ekonomiku, bet arī ceļošanas iespējām uz un no Latvijas, padarot šo lēmumu par vienu no nozīmīgākajiem nākotnes sarežģījumiem.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas