Valeiko: "Diez vai vārdi par talanta trūkumu un viduvējībām pievieno motivāciju"

Latvijas U18 basketbolistu sniegums Eiropas čempionātā

Latvijas U18 basketbolisti Eiropas čempionātā, kas notika Tamperē, svētdien noslēdza savu dalību ar zaudējumu pret Turciju, izcīnot 12. vietu turnīrā. Tas bija izaicinošs turnīrs, kurā jaunie sportisti nopietni cīnījās, taču nespēja sasniegt vēlamo līmeni, īpaši pret spēcīgajiem Turcijas pretiniekiem.

Edmunda Valeiko pārdomas

Pēc turnīra noslēguma, Latvijas U18 izlasē strādājušais asistents Edmunds Valeiko dalījās ar savām pārdomām par basketbola tīņiem un to attieksmi pret talantu. Valeiko skaidroja, ka, lai arī ir svarīgi apzīmēt talantu un viduvējību, izteikumi par jauno spēlētāju trūkumiem nereti nevairo motivāciju, bet gan to mazināt.

Pārdomas par attieksmi un motivāciju

Valeiko uzsvēra, ka ir svarīgi, lai gan treneri, gan fani saprastu, ka katrs jaunais basketbolists piedzīvo savu attīstības ceļu. Viņš atzīmēja, ka kritika un negatīvas piezīmes var tikt uztvertas kā pārspīlēta attieksme, kā rezultātā jaunajiem sportistiem var rasties šaubas par sevi. „Diez vai vārdi par talanta trūkumu un viduvējībām pievieno motivāciju. Mums ir jāatbalsta un jāiedvesmo jaunieši, nevis jāsit viņus vēl dziļāk apakšā,” norādīja Valeiko.

Nākotnes perspektīvas

Edmunds Valeiko skaidroja, ka joprojām tic jaunajiem basketbolistiem un to potenciālam. Viņš uzsvēra, ka pareiza attieksme, attīstība un pieredze ir tas, kas var palīdzēt pārvarēt grūtības un izaugt līmenī. Apmācībām un treniņiem jābūt sekmīgiem, un ar pienācīgu atbalstu no treneriem un līdzjutējiem ir iespējams sasniegt izcilību. Noslēdzot savas pārdomas, Valeiko sacīja: „Mums ir nepieciešams veidot vidi, kurā jaunajiem sportistiem ne tikai vārdi par talantu un sasniegumiem ir svarīgi, bet arī emocionālais atbalsts un motivācija, kas viņiem palīdzētu piepildīt savus sapņus.”

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Sportacentrs portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas