Vicemēre Ozola: Ikkatram Rīgas iedzīvotājam ir jābūt gataviem aizsargāt sevi un savu pilsētuRīgā
Foto un virsraksts: NRA
  • vakar 21:12
  • NRA
  • 3

Vicemēre Ozola: Ikkatram Rīgas iedzīvotājam ir jābūt gataviem aizsargāt sevi un savu pilsētu

Rīgas konference 2024: Drošība un noturība

17. oktobrī Rīgā norisinājās nozīmīgs notikums – Ziemeļeiropas reģiona drošības un ārpolitikas forums “Rīgas konference 2024”. Šī gada tēma bija veltīta pilsētu noturībai kara apstākļos, ņemot vērā aktuālo situāciju Ukrainā un Izraēlā. Diskusijā tika apspriests, kā Rīgas iedzīvotājiem vajadzētu reaģēt uz mūsdienu drošības izaicinājumiem.

Linda Ozola: Individuālā līdzdalība ir būtiska

Rīgas vicemēre Linda Ozola savā uzrunā akcentēja ikkatra iedzīvotāja lomu, uzsverot, ka "ikkatram Rīgas iedzīvotājam ir jābūt gataviem aizsargāt sevi un savu pilsētu". Viņa norādīja, ka civilās aizsardzības procesos ir jāiesaistās ne tikai institūcijām, bet arī katram indivīdam. Ozola uzsvēra, ka kolektīvā drošība balstās uz individuālo atbildību.

Mācības no Ukrainas un Izraēlas

Diskusijas ietvaros tika izanalizētas mācības, ko Rīga var gūt no konflikta zonām, piemēram, Ukrainā un Izraēlā. Tajās valstīs iedzīvotāji ir apguvuši, kā rīkoties krīzes situācijās un kā maksimāli pasargāt sevi un savus tuviniekus. Ozola uzsvēra, ka šādas zināšanas ir tikai noderīgas, bet arī kritiski svarīgas, lai spētu veidot noturīgu pilsētu.

Aicinājums uz apmācību un apziņas celšanu

Vicemēre iedrošināja Rīgas iedzīvotājus piedalīties apmācībās un semināros, kas veltīti civilajai aizsardzībai. Ozola uzsvēra, ka informēšana un izglītošana ir pirmais solis, lai veidotu stiprāku sabiedrību, kas spēj reaģēt uz draudiem. "Mums ir jābūt gataviem darīt visu iespējamo, lai aizsargātu sevi un savus līdzcilvēkus," viņa piebilda.

Secinājums

Diskusija Rīgas konferencē apliecināja, ka katram iedzīvotājam ir jāsaprot savas iespējas un atbildība, lai nodrošinātu ne tikai savu, bet arī pilsētas drošību. Linda Ozola uzsver, ka ceturtdienas sarunas ir pamats turpmākai rīcībai un iesaistīšanai, lai Rīga būtu gatava stāties pretī jebkuriem izaicinājumiem.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas