Video: "(Bez)maksas sports": jaunais Sporta likums, tā jēga, būtība un tapšanas gaita"(Bez)maksas sports"
Foto un virsraksts: Sportacentrs

Video: "(Bez)maksas sports": jaunais Sporta likums, tā jēga, būtība un tapšanas gaita

Video skaties šeit

Jaunā Sporta likuma nozīme un vēsture

Raidījuma “(Bez)maksas sports” 2. sezonas 2. epizode pievēršas būtiskajam jautājumam par Sporta likumu, kas ir galvenais regulējošais dokuments Latvijas sporta nozarē. Vēsturiski skatoties, aktuālā Sporta likuma versija ir izstrādāta pirms 22 gadiem, un, lai arī tika veikti dažādi grozījumi, tie ir vairāk simboliski nekā būtiski. Šī iemesla dēļ ir skaidrs, ka nepieciešama jauna, mūsdienīga pieeja, kas atbilst mūsdienu prasībām un izaicinājumiem sporta jomā.

Jauna Sporta likuma izstrāde: izaicinājumi un termiņi

Saskaņā ar sākotnējām iecerēm, jauna Sporta likuma izstrāde bija plānota līdz šī gada augusta beigām. Tomēr, raugoties uz situāciju augusta otrajā pusē, redzam, ka procesā ir radušās kavēšanās. Raidījumā piedalījās eksperti, tostarp LSFP prezidents Einars Fogelis un Saeimas Sporta apakškomisijas vadītājs Dāvis Mārtiņš Daugavietis, kuri norādīja uz vairākiem iemesliem, kāpēc darbi virzās lēnāk, nekā iecerēts.

Ko sagaidīt no jaunā Sporta likuma?

Jaunā Sporta likuma projekta mērķi un prioritātes ir bijusi galvenā diskusiju tēma raidījumā. IZM Sporta departamenta vadītājs Aleksandrs Samoilovs akcentēja, cik svarīgi ir, lai jaunais likums atspoguļotu mūsdienu sporta attīstības tendences, kā arī nodrošinātu taisnīgu un ilgtspējīgu sporta vidi visā Latvijā. Sportacentrs.com žurnālists Rolands Eliņš piebilda, ka sporta sabiedrības viedoklis ir būtisks un veidošot likuma gala versiju, kas tiks nodota apspriešanai.

Kādi soļi tiks veikti tālāk?

Raidījuma vadītājs Jānis Celmiņš uzsvēra, ka diskusijas par Sporta likumu turpināsies, un ir būtiski saglabāt dialogu starp politiķiem, sporta pārstāvjiem un sabiedrību. Ir jādefinē konkrēti soļi, kas vedīs uz jaunā likuma pieņemšanu un tā iedzīvināšanu praksē, nodrošinot, ka tas patiesi kalpo Latvijas sporta attīstībai un iedzīvotāju interesēm. Šis jautājums ir aktuāls ne tikai sporta profesionāļiem, bet arī visai sabiedrībai, jo sporta likums ietekmē ikvienu Latvijas iedzīvotāju, kurš nodarbojas ar fiziskām aktivitātēm un sportu.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Sportacentrs portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas