VIDEO. Bricis prognozē, vai oktobrī gaidāms pirmais sniegsDabā
Foto un virsraksts: LA
  • vakar 15:42
  • LA
  • 3

VIDEO. Bricis prognozē, vai oktobrī gaidāms pirmais sniegs

Video skaties šeit

Oktobris un sniegs Latvijā

Latvijā oktobris tradicionāli iezīmē sākumu aukstajai sezonai, kad pirmās sniega pārslas nereti parādās valsts austrumu daļā. Sniegs, kas bieži ir slapjš un smags, var radīt gan prieku, gan neērtības iedzīvotājiem. Šogad, kamēr rudenī turpinās cīņa starp siltajām un vēsajām gaisa masām, pētnieki un meteorologi veic prognozes, lai noskaidrotu, vai šomēnes tomēr sagaidīsim pirmo sniegu.

Bricis sniegotās prognozes

Lielākais Latvijas meteorologs Pēteris Bricis sniedzis savas prognozes par oktobra sniega iespējamību. Saskaņā ar viņa teikto, šomēnes sniegs nav gaidāms, bet tomēr pastāv iespēja, ka dažām vietām varētu būt redzamas slapjas sniega pārslas. "Ārējās laika apstākļu izmaiņas un siltie laiki kavē sniega veidošanos, tāpēc jābūt piesardzīgiem optimisma izteikšanā," uzsver Bricis.

Prognostiku pamatojums

Meteoroloģisko prognožu dati liecina, ka šomēnes būs siltas dienas, kas nēsā sev līdzējo risku, ka pirmā sniega kārtiņa var aizkavēties. Lai arī austrumu daļā ir pieņemts, ka slapjās sniega pārslas var parādīties, Bricis norāda uz paaugstinātu temperatūru, kas liecina, ka sniega naktīs varētu būt tikai nelielas izpausmes.

Iedzīvotāju reakcija

Lai arī daudzi iedzīvotāji ir priecīgi par pavasara garu rudenī, citi jau ilgojas pēc sniega un ziemas aktivitātēm. Sociālajos medijos cilvēki dalās gan ar atmiņām par iepriekšējām ziemām, gan izsaka viedokļus par to, kādu ziemu gaida. "Man patīk sniegs un ziemas priekus. Ceru, ka vismaz oktobrī dabūsim kaut ko ārpus ikdienas laikapstākļiem," raksta kāds vietējais.

Noslēguma vārdi

Lai gan oktobrī nav gaidāmi intensīvi sniega apstākļi, Latvijas iedzīvotāji var turpināt baudīt rudeni un gaidīt ziemas burvību. Laika apstākļu prognozes ir mainīgas, un neviens nevar precīzi paredzēt dabas kaprizes. Jāpatur prātā, ka sniegs ne vienmēr nozīmē neērtības, bet arī svētkus visām paaudzēm.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas