• 2024. gada 30. jūlijs 09:11
  • Delfi
  • 10

Video: Jelgavā simtiem nolauztu koku, applūdušu pagalmu, pagrabu un arī dzīvokļu

Video skaties šeit

Stihijas sekas Jelgavā

Pirmdien, Jelgavā un tās apkārtnē, spēkā esošais lietus un vējš ir nodarījis būtiskus postījumus. Pilsēta ir pārvērtusies par ļoti grūti izstaigājamu vietu, jo applūdušās ielas un māju pagalmi ir kļuvis par ikdienišķu skatu.

Postījumi un iedzīvotāju evakuācija

No iedzīvotājiem saņemti jau 200 pieteikumi, kas liecina par stihijas nodarītajiem postījumiem. Ierakstītie gadījumi ir dažādi, sākot no vienkāršām dīķu veidošanās pagalmā līdz pat nopietniem postījumiem mājoklī. Saistībā ar apgrūtinātajiem apstākļiem no applūdušajām mājvietām ir evakuēti septiņi cilvēki, kas liecina par situācijas nopietnību.

Koki un infraestructura cietusi no laika apstākļiem

Vēl vairāk, pilsētā ir simtiem nolauztu koku, kas ir radījuši papildu sarežģījumus un traucējumus satiksmē. Nolauztie koki ir ne tikai fizisks apdraudējums, bet arī lietus izraisītie plūdu apstākļi ir negatīvi ietekmējuši administratīvo iestāžu pagrabus un nakts patversmes darbību.

Atsaucība un atveseļošanās pasākumi

Valsts un pašvaldību dienesti ir aktīvi iesaistījušies, lai konstatētu postošās stihijas izraisošās sekas un uzsāktu atveseļošanās darbus. Šobrīd tiek strādāts pie tā, lai nodrošinātu iedzīvotājiem nepieciešamo palīdzību un samazinātu radītos zaudējumus. Visu Jelgavas novada iedzīvotāju drošība ir galvenā prioritāte, un aicinājums ir būt piesardzīgiem un sekot līdzi jaunākajai informācijai.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas