VIDEO: plāno sodīt bargāk tos, kuri neiesaistīsies Spānijas kailgliemežu apkarošanā Ziņas
Foto un virsraksts: JAUNS.LV

VIDEO: plāno sodīt bargāk tos, kuri neiesaistīsies Spānijas kailgliemežu apkarošanā

Video skaties šeit

Vides aizsardzības pasākumi pret invazīvajām sugām

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija izsludinājusi plānus iekļaut Spānijas kailgliemežus invazīvo sugu sarakstā. Šādas izmaiņas tiks ieviestas, lai apkarotu šo sugu izplatību, kas rada nopietnus draudus vietējai ekosistēmai un bioloģiskajai daudzveidībai.

Jauni sodi par neiesaistīšanos apkarošanā

Saskaņā ar ziņojumu no “360 ZIŅnešiem”, ministrija plāno ieviest bargākas sankcijas pret tiem iedzīvotājiem, kuri atsakās no līdzdalības kailgliemežu apkarošanas pasākumos. Tikai kopīgiem spēkiem, iesaistot vietējos iedzīvotājus, varēs efektīvi samazināt šo dzīvnieku populāciju un mazināt to negatīvo ietekmi uz dabu.

Iedzīvotāju izglītošana un iesaiste

Ministrija uzsver, ka ne tikai sodi ir svarīgi, bet arī izglītošana par Spānijas kailgliemežu radītajiem apdraudējumiem. Tiks organizēti semināri un informatīvas kampaņas, lai mudinātu iedzīvotājus piedalīties apkarošanas pasākumos un sniegtu viņiem nepieciešamās zināšanas par šo invazīvo sugu.

Ekoloģiskā ietekme un nākotnes plāni

Spānijas kailgliemeži ne tikai apdraud vietējo augu sugu dzīvotspēju, bet arī var negatīvi ietekmēt lauksaimniecības un dārzkopības ražotnes. Ja šī problēma netiks risināta savlaicīgi, sekas var būt neparedzamas. Tādēļ ministrija aicina sabiedrību uz sadarbību, lai kopīgi nodrošinātu drošāku un veselīgāku vidi.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas