Video: Rīgā 16 gadīgs jaunietis ar BMW bēg no policijas 164 km/h ātrumāKriminālziņas/Ziņas
Foto un virsraksts: Delfi
  • 2024. gada 15. oktobris 15:22
  • Delfi
  • 8

Video: Rīgā 16 gadīgs jaunietis ar BMW bēg no policijas 164 km/h ātrumā

Video skaties šeit

Incidenta apraksts

Aizvadītās nedēļas izskaņā Rīgā, Satekles ielā, notika satraucošs incidents, kad Valsts policijas Reaģēšanas pārvaldes Speciālo uzdevumu nodaļas darbinieki pamanīja BMW automašīnu, kuras vadītājs nebija piesprādzējies. Policija devusi rīkojumu apturēt transportlīdzekli, taču 16 gadīgais jaunietis, kas to vadīja, nepakļāvās un uzsāka bēgšanu.

Bēgšanas gaita un ātrums

Bēgšanas laikā jaunietis veica virkni ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumu, mocījoties ar paaugstinātu adrenalīnu un pat pie saspringtas situācijas. Policija tika spiesta sekot un uzsākt vajāšanu, kuras laikā bēgošais BMW vadītājs sasniedza ātrumu pat 164 km/h. Šāds ātrums ir ne tikai bīstams, bet arī likuma pārkāpums, radot draudus citiem satiksmes dalībniekiem.

Policijas rīcība un sekas

Valsts policija, reaģējot uz šo incidentu, uzsāka 11 administratīvo pārkāpumu procesus, ņemot vērā jaunā autovadītāja rīcību. Turklāt tika noskaidrots, ka jaunietis nav uzsācis transportlīdzekļa vadīšanas tiesības, kas palielina lietas nopietnību un izsaka nepieciešamību pēc stingrākām sankcijām.

Sabiedrības reakcija

Šis notikums ir izsaucis plašu sabiedriskās domas diskusiju par ceļu satiksmes drošību un jauniešu atbildību. Sabiedriskās organizācijas un eksperti uzsver nepieciešamību pastiprināt kontroles mehānismus un izglītot jauniešus par ceļu satiksmes noteikumiem, lai novērstu līdzīgus incidentus nākotnē.

Secinājums

Šis notikums kalpo kā atgādinājums par ceļu satiksmes drošības nozīmīgumu un par to, cik svarīgi ir ievērot ceļu satiksmes noteikumus. Policija turpinās strādāt pie šī jautājuma, nodrošinot, ka tādi gadījumi nepārvēršas par ikdienas realitāti Latvijas ceļu tīklā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas