• 2024. gada 30. augusts 07:21
  • VS
  • 8

Zinātnieki kritizē LED skaistumkopšanas maskas, ko zvaigznes dievina

Zvaigžņu iecienītā LED skaistumkopšanas maska

Pēdējos gados LED skaistumkopšanas maskas ir ieguvušas milzīgu popularitāti slavenību vidū, ar tādām ikonām kā Viktorija Bekhama, Margota Robbija un Suki Voterhousa, kas tās ir padarījušas par obligātu piederumu savā ikdienā. Šīs greznās ierīces, kas izskatās kā no distopiskas nākotnes, tiek piedāvātas par cenu no 600 USD un vairāk, un sola sniegt revolucionārus rezultātus ādas kopšanā.

Kritika no zinātnieku puses

Tomēr nesenais pētījums, ko veica labsajūtas uzņēmums Lyma, ir izsitis šo masku efektivitāti apšaubāmā gaismā. Pētījumā apgalvots, ka LED maskas nav "bioloģiski efektīvas" un ir "naudas izšķiešana". Izrādās, ka gaismas diožu gaisma nepārsniedz dermas slāni, kas ir būtisks ādas reģenerācijas procesā.

Ekspertu viedoklis

Lūsija Gofa, Lyma dibinātāja, norāda, ka šīs maskas vairāk izskatās pēc haipa nekā reāla risinājuma, pastiprinot apgalvojumus, ka to solījumi var būt nepatiess. Viņa uzsvērusi, ka labāks veids, kā saglabāt veselīgu sejas ādu, ir izmantot zinātniski pierādītas kosmētikas līdzekļus.

Tehnoloģijas vēsture un jaunākie pētījumi

Jāatzīmē, ka LED gaismas terapeitiskās īpašības tika pētītas jau deviņdesmitajos gados, kad NASA pētniecības ietvaros tika analizēta to ietekme uz astronautiem. Mūsdienās šīs maskas tiek reklamētas kā līdzekļi, kas spēj izārstēt visu, no grumbām līdz pūtītēm. Taču jaunākie pētījumi liecina, ka LED gaismas iedarbība ir ierobežota.

Pētījuma atklājumi

Pētnieki, kuri salīdzināja LED maskas ar zema līmeņa lāzerterapiju, atklāja, ka lāzera iedarbība bija ievērojami efektīvāka, jo tā var iekļūt dziļāk vides audos. Pētījuma rezultāti liecina, ka lāzers ietekmēja 45 gēnus, kamēr LED maska – vien tikai vienu. Šie rezultāti pierāda, ka LED gaisma nespēj veikt būtiskas izmaiņas ādas struktūrā.

Secinājumi

Zinātnieku kritika par LED skaistumkopšanas maskām atgādina, ka ne viss, kas ir modes virsotnē, ir efektīvs. Pat ja šīs maskas patiešām ir zvaigžņu iecienītas, to solījumi ir jāuztver kritiski, balstoties uz reāliem zinātniskiem pierādījumiem.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz VS portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas