1.novembrī notiks Latvijas arāju sacensībasLatvijā
Foto un virsraksts: NRA
  • šodien 18:14
  • NRA
  • 4

1.novembrī notiks Latvijas arāju sacensības

Latvijas arāju sacensību norises datums un vieta

1. novembrī, zemnieku saimniecības "Debessvītoli" laukā, Maija ielā Kārsavā, norisināsies aizraujošās Latvijas arāju sacensības. Šis pasākums ir gaidīts ne tikai arāju kopienas, bet arī platības īpašnieku un lauksaimniecības interesentu vidū.

Pasākuma organizatori un mērķi

Sacensības organizē Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes Malnavas koledža, kuras mērķis ir popularizēt tradicionālo lauksaimniecību un veicināt sabiedrības interesi par arāju prasmes un tehniku. Arāju sacensības ir lieliska iespēja izcelt šīs profesijas nozīmīgumu un parādīt, kā tepat Latvijā var saglabāt un attīstīt lauksaimniecības tradīcijas.

Sacensību programmas un dalībnieki

Sacensību laikā dalībnieki demonstrēs savas prasmes dažādos arāju procesos, un uzvarētājs iegūs titulu "Gada arājs". Pasākums dos iespēju ne tikai piedalīties sacensībās, bet arī apmeklēt izstādes, kurās varēs iepazīties ar lauksaimniecības tehniku, kā arī iegūt noderīgas zināšanas par kultūraugu audzēšanu un augsnes apstrādi.

Aicinām apmeklētājus

Pasākuma apmeklējums ir atvērts visiem interesentiem, un tas solās būt ne tikai izglītojošs, bet arī izklaidējošs notikums. Aicinām visus, kas vēlas uzzināt vairāk par Latvijas lauksaimniecību, nākt un piedalīties šajā svinīgajā dienā, kas svin arāja tradīcijas un ilgtspējīgu lauksaimniecību mūsu valstī.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas