• 2024. gada 10. jūlijs 07:45
  • NRA
  • 40

10 veselīgas un gardas uzkodas, kas ātri radīs sāta sajūtu

10 veselīgas un gardas uzkodas, kas ātri radīs sāta sajūtu

Visbiežāk, kad mums kārojas kaut kas gards, roka sniedzas pēc neveselīgiem našķiem. Tomēr ir lērums dažādu veselīgu našķu, kurus iesaka ēst uztura speciālisti, jo tie ir ne tikai veselīgi, bet arī ļoti gardi!

1. Mandelēs

Mandeles ir veselīga uzkoda, kas ātri radīs sāta sajūtu. Tās ir bagātas ar labiem taukiem un proteīniem, kas nodrošina ilgstošu sāta sajūtu.

2. Siers un pilngraudu krekeri

Siers ir bagāts ar kalciju un proteīniem, savukārt pilngraudu krekeri ir veselīgs dzīvnieku tauku avots. Šī uzkoda ir ne tikai garšīga, bet arī veselīga.

3. Hummus un dārzeņi

Hummus ir pupiņu pasts, kas ir bagāts ar olbaltumvielām un šķiedrvielām. To var baudīt ar svaigiem dārzeņiem, kas arī ir bagāti ar vitamīniem un minerālvielām.

4. Grauzdiņu putra

Grauzdiņu putra ir lielisks proteīnu avots, kurš nodrošina ilgstošu sāta sajūtu. To var pasniegt ar sēklām vai svaigiem augļiem, lai pievienotu papildus vitamīnus un minerālvielas.

5. Avokado ar sēklām

Avokado ir bagāts ar veselīgiem taukiem un šķiedrvielām, kas veicina sāta sajūtu. To var pasniegt ar sēklām, lai pievienotu papildus proteīnu un minerālvielas.

6. Grieku jogurts ar ogām

Grieku jogurts ir bagāts ar olbaltumvielām un probiotikām, kas ir labvēlīgi zarnu veselībai. To var pasniegt ar svaigām ogām, kas ir bagātas ar antioksidantiem.

7. Augļu un riekstu bļoda

Augļi ir bagāti ar vitamīniem un šķiedrvielām, savukārt rieksti ir bagāti ar labiem taukiem. Šī uzkoda nodrošina gan garšīgu, gan veselīgu baudījumu.

8. Tauku raugu ar medu un riekstiem

Tauku raugs ir bagāts ar baktērijām, kas labvēlīgi ietekmē zarnu veselību. To var pasniegt ar medu un riekstiem, kas padara gardu un veselīgu uzkodu.

9. Edamame pupas

Edamame pupas ir bagātas ar olbaltumvielām un folijskābi, kas ir svarīga grūtniecēm un bērniem. Šī uzkoda ir viegli pagatavojama un garda.

10. Brūnā rīsa krekeri ar hummusu

Brūnā rīsa krekeri ir bagāti ar šķiedrvielām un minerālvielām, savukārt hummus ir veselīgs olbaltumvielu avots. Šī uzkoda ir garšīga un veselīga izvēle ikvienam.


Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas