8. septembrī atzīmēs Latgales atbrīvošanas pieminekļa "Vienoti Latvijai" jeb "Latgales Māras" 85. gadadienuPasākumi
Foto un virsraksts: TV3
  • 2024. gada 7. septembris 08:34
  • TV3
  • 9

8. septembrī atzīmēs Latgales atbrīvošanas pieminekļa "Vienoti Latvijai" jeb "Latgales Māras" 85. gadadienu

Latgales atbrīvošanas pieminekļa nozīme

8. septembrī Rēzekne svinēs īpašu notikumu – Latgales atbrīvošanas pieminekļa “Vienoti Latvijai” jeb “Latgales Māras” 85. gadadienu. Šis piemineklis ir ne tikai Rēzeknes simbols, bet arī svarīga Latvijas vēstures daļa, kas atgādina par Latgales reģiona atbrīvošanu un tās iedzīvotāju vienotību.

Pasākuma programma

Svinībās piedalīsies gan vietējie iedzīvotāji, gan viesi, un pašvaldība ir sagatavojusi bagātīgu programmu. Būs gan oficiālas uzrunas, gan muzikāli priekšnesumi, kas ļaus visiem piedalīties svinībās un godināt piemiņas pieminekli. Pasākumu organizatori aicina ikvienu, kas vēlas izteikt cieņu Latgales vēsturei un kultūrai, piedalīties šajā nozīmīgajā dienā.

Sabiedrības atsaucība

Rēzeknes pašvaldība aicina iedzīvotājus aktīvi piedalīties šajā pasākumā. 85 gadu laikā Latgales Māra ir kļuvusi par vietu, kur cilvēki sanāk kopā, lai saglabātu piemiņu par notikumiem, kas ir veidojuši mūsu valsti. Ik gadu šis piemineklis piesaista tūkstošiem cilvēku, un šogad gaidāmas īpašas aktivitātes, kas vēl vairāk stiprinās kopības sajūtu.

Kā pieminēt vēsturisko mirkli?

Šī svinīgā pasākuma laikā tiks rādītas izstādes un darbības, kas palīdzēs apzināt un izcelt Latgales reģiona bagāto kultūras mantojumu. Visi apmeklētāji būs laipni aicināti dalīties savās atmiņās un stāstos, kas saistīti ar šo pieminekli un Latgales vēsturi.

Nobeigums

Latgales atbrīvošanas piemineklis “Vienoti Latvijai” ir ne tikai vēstures simbols, bet arī aktuāls apsvērums par valsts suverenitāti un iedzīvotāju vienotību. Šī 85. gadadiena ir lieliska iespēja visiem apzināties savu identitāti un vēsturi, atzīmējot šos sevišķos mirkļus kopā ar kopienu. Aicinām ikvienu apmeklēt pasākumu un būt daļai no šīs nozīmīgās svinēšanas!

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas