• 2024. gada 22. augusts 07:20
  • NRA
  • 9

Advokāts Jānis Zelmenis: Kur, cienītie kontrolētāji, pazuda Latvijas bankās iesaldētie miljardi?

Advokāta Jāņa Zelmeņa viedoklis par patiesā labuma guvējiem

Advokāts Jānis Zelmenis, kas ieņem vadošo amatu profesionālo pakalpojumu konsultāciju kompānijā BDO, ir iepazīstinājis sabiedrību ar nopietnām bažām par to, kā tiek interpretēti un reģistrēti uzņēmumu patiesā labuma guvēji. Viņš uzsver, ka ieraksti Uzņēmumu reģistrā par "patiesā labuma guvēju uz pilnvarojuma līguma pamata" var radīt neskaidrības likumībā un uzticībā pret uzņēmumu darbību.

Kāpēc uzņēmēji izvēlas šo formulējumu?

Viens no galvenajiem jautājumiem, ko Zelmenis izvirza, ir tas, kāpēc uzņēmēji labprāt izvēlas formulējumu, kas saistīts ar pilnvarojuma līgumu, nevis prokūras pamatu. Šis jautājums ir svarīgs, jo tas liecina par uzņēmuma iekšējo struktūru un tās vadības pārdalīšanu. Advokāts norāda, ka šāds formulējums ļauj uzņēmējiem saglabāt lielāku kontroli pār uzņēmuma aktīviem, kā arī samazināt juridisko atbildību potenciālo sarežģījumu gadījumā.

Patiesā labuma guvēju atrašana un Latvijas ekonomika

Zelmenis uzskata, ka centieni atrast vispatiesākos labuma guvējus ir būtiski Latvijas ekonomikas potenciāla vairošanai. Likumdošanas skaidrība un caurredzamība ļauj ne tikai cīnīties pret “netīro” naudu, bet arī veicina investīciju plūsmu no ārzemēm. Viņš pauž uzskatu, ka, stiprinot šos aspektus, Latvija kļūs par atvērtāku un pievilcīgāku tirgu.

Kur pazuda iesaldētie miljardi?

Advokāta viedoklis ir arī par kādu citu svarīgu jautājumu – kur, cienītie kontrolētāji, ir pazuduši miljardi, kas iesaldēti Latvijas bankās? Šis jautājums rada bažas ne tikai uzņēmēju vidū, bet arī plašākā sabiedrībā. Zelmenis aicina par to vērst uzmanību un censties noskaidrot faktus, jo šāda veida situācija var ietekmēt valsts finanšu stabilitāti un uzticību finanšu institūcijām. Šī intervija ar Jāni Zelmeni ir svarīga ne tikai profesionāliem uzņēmējiem, bet arī ikvienam Latvijas iedzīvotājam, kurš ir ieinteresēts valsts ekonomikas attīstībā un caurredzamībā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas